1. Haberler
  2. Eğitim
  3. Doktora tez çalışmalarına TÜBİTAK desteği

Doktora tez çalışmalarına TÜBİTAK desteği

featured

SUBÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü Araştırma Görevlileri Muhammed Yusuf Küçükkara ve Furkan Atban’ın doktora tez çalışmaları TÜBİTAK BİDEB 2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı.

Sakarya Uygulamalı Bilimler Üniversitesi (SUBÜ) Teknoloji Fakültesi Bilgisayar Mühendisliği Araştırma Görevlileri Muhammed Yusuf Küçükkara ve Furkan Atban’ın doktora tez çalışmaları, TÜBİTAK Bilim İnsanı Destekleme Programları Başkanlığı’nın (BİDEB) 2211-C Yurt İçi Öncelikli Alanlar Doktora Burs Programı kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Bu kapsamda TÜBİTAK’ın destekleyeceği 51 çalışma arasında Araştırma Görevlisi Muhammed Yusuf Küçükkara’nın ‘Nesnelerin İnterneti İçin Kuantum Yapay Zekâ Algoritmaları ile Saldırı Tespiti’ başlıklı doktora tez çalışması ile Araştırma Görevlisi Furkan Atban’ın ‘Makine Öğrenmesi Algoritmalarının Kuantum Hesaplama ile İyileştirilmesi’ başlıklı doktora tez çalışması da yer alacak. Süreçte desteklerinden dolayı SUBÜ Teknoloji Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Sezgin Kaçar ve Doç. Dr. Süleyman Uzun ile Sakarya Üniversitesi (SAÜ) Bilgisayar ve Bilişim Bilimleri Fakültesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Cüneyt Bayılmış ve Prof. Dr. Devrim Akgün’e teşekkür eden Küçükkara ve Atban; bilim insanlarını teşvik ederek çalışmalarına destek sağlayan TÜBİTAK BİDEB’e ise burs programı için minnettar olduklarını ifade ettiler.

Doktora tez çalışmalarına TÜBİTAK desteği
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!