Sakarya’nın Serdivan ilçesinde minik çiftçiler, kendilerine ayrılan bahçede toprakla buluşturdukları ürünlerin mahsulünü aldı.
Millî Eğitim Bakanlığının önemsediği projelerden biri olan Tasarım ve Beceri Atölyeleri, Sakarya Serdivan Bahçelievler Gazi İlkokulu öğrencileri, küçük çiftçiler toprakla buluştu.
Tarım Bakanlığı, Mısır Araştırma Enstitüsü ile birlikte okul bahçesinde hazırlanan bölümde tohumları toprakla buluşturdu.
Her gün ektikleri sebze ve meyve tohumlarının bakımlarını yapan öğrenciler, daha sonra organik tarımla elde ettikleri ürünleri hasat ederek tüketti.
Ecnanur Akçay İlkokul öğrencisi, Burada bitkilerin nasıl ekildiğini, nasıl kopartıldığını ve yani yediğimiz bitkilerin nasıl dikildiğini öğrendik biber topladık, patlıcan topladık dedi.
Ahmet Bilal Öter Öğrenci, Okulumu seviyorum tarımı seviyorum herkes tarımın tükenmeyeceğini biliyor bu yüzden nimetleri sağa sola atıyor ama gelecekte elbet bir gün tarım tükenecek bu yüzden geleceğimiz tarıma bağlı buradaki ektiklerim de çok faydalı biber, domates patlıcan. Onlar çok sağlıklı besinler. Bu yüzden geleceğimiz her zaman ama her zaman tarıma bağlı yani tarım çok güzel bir şey ben seviyorum tarımı dedi.
Sakarya Mısır Enstitüsü Müdür Yardımcısı Ahmet Duman, Biz Tarım ve Orman Bakanlığı olarak Tarımsal Araştırmalar Politikalar genel Müdürlüğüne bağlı araştırma kuruluşlarıyız bizler sosyal sorumluluk projelerine çok önem veriyoruz. Çocuklarımızın da topraktan sofraya kadar bitkinin serüvenlerin öğrenmesi, önlerine gelen besinlerin ne şekilde geldiğini idrak edebilmeleri için yaşayarak öğrenme noktasında milli eğitimdeki okullarımızla protokoller yapıyoruz ve o çerçevede bu tarz projelerde yer alıyoruz Biz gerçekten gençlerimizin gelecekte besinin, tarımın ne kadar önemli olduğunu öğrenmeleri, onların da gelecek bir söz sahibi olacaklarını bildiğimiz için bu konu bizler için hepimiz için gerçekten çok önemli olduğunu söyledi.
Bahçeli Evler Gazi İlkokulu Müdürü Cemal Yamak, minik bahçıvanlar Projesi okulda başlattığımız yeni projelerden bir tanesi. Artık eğitimin niteliği değişiyor. Çocuklarımız eğlenerek öğrenmeli ve okula severek gelmeli. Onların erken çocukluk döneminde hayatlarına dokunmak bizim için çok çok önemli. İstiyoruz ki çocuklarımız tohumdan ürüne kadar olan serüveni bu projede bir görsünler tabii ki burada toprağa dokunsunlar ekme bilinci çocuklarda oluşsun. Bunun haricinde daha sonra kendi evlerinde, bahçelerinde, balkonlarında bu ürünleri yetiştirsinler. Üretimin bir parçası olsunlar. Ve bu anlamda da projemize devam ediyoruz. Mısır araştırmayla birlikte yapmış olduğumuz ortak projede Buradaki ziraat mühendisleri öğrencilerimiz de eğitim veriyor. Ve onlara ekme ve biçme bilincini oluşturuyorlar dedi.