1. Haberler
  2. Spor
  3. Salı Sofrası Milli ara iyi gelir mi ?

Salı Sofrası Milli ara iyi gelir mi ?

featured

Salı Sofrası

Milli ara iyi gelir mi ?
Sakaryasporun bu sezon başına gelenler pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bir türlü sağlıklı adımların atılmadığı Rüstemlerde ,bu sezon yaşananlar gün gelecek çok anlatılacak. Son üç maçta   Suat kaya ile iki, yeni gelen Mesut Bakkalla sezonun en farklı yenilgisiyle kucaklaşıp ,üç yenilgi ile sarsılan yeşil siyah futbol gemisi, Milli aranın verdiği dinlenme molasında umarım yeni teknik adamla beraber ,kendine sağlıklı, içinde ürküten değil, umutlandıran sonuçlar eşliğinde   yeni bir yol haritası çizer. Milli ara üst üste gelen üç. yenilginin içinde yatan nedenleri test etmek adına bir fırsat olabilir mi ? Olması gerekir, yoksa bu gidiş iyi gidiş değil.Son karagümrük yenilgisi sonrası Sakaryaspor için, bu takım düşer diyen futbol tellalları ,şehir turu atmaya başladılar bile. Mesut Bakkal tecrübeli, bu ligi iyi bilen bir teknik adam ,eh bulunmaz hint kumaşı gibi gidip gelmeleriyle ünlü ,mevcut yönetimin tecrübesinde  bu işin içine eklenirse ,düşme kabusunu şimdiden seslendirmek biraz ayıp olmaz mı? Milli ara sonrası sahamız açılaçak,bizim gibi son haftalarda tepe taklak gitmeye başlayan İstanbulspor karşımıza dikilecek. İki kötü giden takımın mücadelesi içinden, umarız kazanan biz oluruz da ,biraz olsun soluklanırız.. Aksi skorlarda Rüstemleri, bizi ,Sakaryaspor sevenlerini ateş basar. Bakalım bu maç için Sakaryaspor taraftarı Yeni Atatürk stadında kaç kişi olacak. O gün gelince göreceğiz. Bakalım bir gazetenin iddia ettiği gibi mevcut yönetimi protesto  amacıyla, maça gelen seyreden sayısı düşük olacak mı? Bu arada Milli maç arasında kampıydı, özel maçıydı arasında gidip gelen Sakaryaspor en sonunda geride kalan Cumarteside Süper ligin güçlü ekipi Başakşehir’le oynadığı özel maçtan 2-0 yenik ayrılırken ,tüm futbolcuların yer aldığı özel günde iyi oynamış haberleri etrafa yayıldı. Umarım bu iyi oyun hafta sonu Yeni Atatürk stadına da uğrar.

YUSUF ALEMDARDAN  ALT YAPI MESAJI

Sakaryasporun yönetimi, klasik bildik bir davranış modeliyle Büyükşehir Belediye Başkanının kapısını çalmışlar. Eh, gidecek başka kapıları olmayanların gideceği tek kurum, Belediye olduğuna göre, bırakalım 54 numaralı Sakaryaspor forması eşliğinde topluma resim versinler. sakaryasporun konuşulduğu bu ziyaretten ben Yusuf Alemdarın  Sakaryasporun geleceği için ders niteliği tespitini aldım sofranın üstüne koydum. Valla ne yalan söyleyeyim Futbola Tarzan olduğu iddia edilen Başkan Yusuf Alemdar, sporda kendini bayağı geliştirmiş. Ne demiş Büyükşehir Belediye Başkanı ,Sakaryasporun yükselişinin anahtarı alt yapıdır, bu uğurda sürdürebilir alt yapı canlılığı devreye girmeli. Tamam Başkanımda bunun içinde  mevcut Sakaryasporda cazibe merkezi olmalı ,mevcut alt yapıda sadece Sakaryalı gençlerden değil ,tüm Türkiye taranarak güçlendirilmeli, bulunan gençlere de Sakarya’da imkan verilmeli ,yatacak yermeye içme gibi. Benim eklemelerim eşliğinde Aldım bu düşünceyi alkışlanabilir yeşil siyah köşeye koydum. Ancak Bay Başkan bu sizin alt yapı projeniz, Sakaryasporun geleceği için çok önemli tespitinizi bu yönetim yerine getiremez. Sorun onlara bakalım siz üç seferdir bu takıma gidip geliyorsunuz, alt yapıdan kaç oyuncunun yetişimine katkı verdiniz, sizin zamanınızda kaç alt yapı oyuncusu ,üstte oynadı. Ben söyleyeyim , hem de rakamlarla 0.Pardon ya alt yapıdan yetişişte tam gelişme çağına girerken ,geleceği olan ,Tavşanlı Linyitspordan Sakaryaspor alt yapısına gelen Sol stober  Arif Kocamanının iyi futbolcu olur adımları   tespit edilince ,Kayserispor tarafından o zamanın cuzi bir parasıyla  bu gün ki yönetim tarafından elden çıkarıldı. Arifin şu anki piyasa değeri 3-5 Milyon Eurolarla telaffuz ediliyor. Sözün özü Bay Başkan sizin alt yapı konusunda ortaya attığınız gerçekçi, bir kulübün yaşaması adına ,alt yapı için bu yönetimin önüne koyduğunuz samimi düşünce karşılık bulmaz. Bunlar hazırlopu, hazırdan beslenen futbol bilgileri donatılmış ,yönetim modelidir. Karıştırın bu arkadaşların üç yıllık yöneticilik yıllarını, benim önünüze koyduğum  bu istatiki bilgiler karşınıza çıkar. Ha unutmadan  Alt yapının iyi çalışması için önce Sakaryaspor alt yapısının çalışma düzeni de ,kalitesinde futbol kantarına konulup tartılmalı.

AMERİKANIN EN ÜNLÜ SUNUCUSU VE GERİDE BIRAKTIKLARI

Benim ,bana ait Salı sofrasının özelliklerini beni okuyanlar ,takip edenler bilirler, Dünyada olup biten anlamlı gelişmeler karşıma çıkınca,  bunu sizinle buluşturmaya özen gösteririm. Bu günde Amerika’nın en ünlü sunucusu Oprah Vinpreyin emekli olmasının ardından ,adına festival düzenlenmesini ,bu festifalde ortaya çıkan şaşırtıcı, kimse tarafından bilinmeyen bir gerçeği sizinle paylaşacağım. Vinpreyin ceyrek yüzyıl içeresinde 65.000 insana gizlice sponsor olmuş. Çok sayıda yardımlarla beraber onu uğurlama gününde 450 kişi sahneye çıkmış. Sahneye çıkanlar arasında Harva t Üniversitesinde Profosör olan biri onu şöyle tarif etmiş, Oprah olmasaydı bizimdi belki farklı yerlerde olurduk. Bir kişi bir başına 65.000 bin kişinin hayatını değiştirebilirmi, gizlice bilemi ? Bu yaşanmış olayın üzerine gelin şimdi Sokratesin bir tespitini bu yazının sonuna serpiştirelim, İNSANLIK BAZI INSANLARIN ULAŞTIĞI YÜKSEK BİR MERTEBEDİR:

KEREMİN YÜKSELİŞİ

Galatasaraydan Benficaya giden Kerem Aktürk oğlu Portekizde konuşulan oyuncu oldu. Gerek Avrupa da ,gerek portekiz liginde attığı gollerle Benfika takımının yeni gözdesi olan Kerem Aktürkoğlu ile beraber, Orkun unda yıldızı parladı.( Kerem geldikten sonra yıldızı dahada çok parlayan Orkuna Avrupa’dan teklifler gelmeye başladı bile )  İki Türk gencinin birlikte yükselen futbol değeri, onların transfer piyasalarını da  yukarılara çektiğini, Avrupa medyasından öğreniyoruz. Benficaya 12 Milyon EURO ya giden Keremin değerinin 18  Milyon,hatta 35  EUROlarla telafus edilmesi ,sanırım en fazla bu transferi yapan Benfica Scayt ekibini mutlu ediyordur. Keremin Benficadaki yükselişinin milli takımada yansıması bu yükselişin farklı bir adresi. Galatasaraydan buruk ayrılan Keremin gösterdiği performans, bunun paralelinde gösterdiği çıkışla beraber, attığı gollerle Türk futbolcusunun Avrupaya açılan penceresi içinden ,başka Türk gençlerinede yer açacağını düşünürken, keremi  canı gönülden kutluyorum. Benficaya gideceksin, hem Portekiz liginde ,hem Avrupa’da iyi futbolunu attığın gollerle süsleyeceksin bu onun adına baş döndürücü, dikkat çeken bir gelişme .keremdeki bu çıkış ne yalan söyleyeyim benim futbol yüreğimi okşadı.  Bu gün Türkiye’de  onun futboldaki başladığı yıllar ,kim tarafından görüldü, kim tarafından Galatasaraya  getirildiği hakkında eskide kalmış bilgiler , gelişmeler yeni baştan Tv lere, gazetelere  servis ediliyor. herkes onu konuşuyor, onun hakkındaki bilgileri sil baştan yeniden okuyor.  Okutana bak sen,başarı böyle bir şey.  Artık Benfica ,Kerem ve orkunlu kadrosu ile yakın takibe alacağımız ,yurt dışı futbol adresi oldu.

TAYFUN GÜZ VE MHK UYGULAMASI

Ferhat Gündoğdu MHK sı alt liglerde başarılı olan hakemlere bir üst ligde görev vermek adına aldığı kararın ardından, Sakaryadan TFF 3 hakemi olarak, TFF 2 de düdük çalan üç hakemden biri Afyon maçını yöneten Tayfun Güz oldu. Ben şaşırmadım, neden şaşırayım ki,Tayfun Güz gecen yıl Bölgesel ligten TFF 3 hakemliği için görücüye çıkarken , ben üç hakem içinde en şanslı olanın Tayfun Güz olduğunu, onu oraya gönderen kurul üyesi Yılmaz kalka söylemiştim, neden böyle demiştim? Dün gibi hatırlıyorum, bu çocuğun hakemlik performansı yükseliyor, bir hakemde olması gereken fiziki güzelliği de ,iyi yönetimle taçlanırsa Tayfun Güz  çabuk yukarılara çıkar demiştim, yanılmadım. Ben dedim demeyi sevmesem de  kalite kendini gösteriyor, benim işimde eski bir hakem olarak geleceği olan hakemleri ilgili olanlara hatırlatmak. Umarım bu yarışa diğer hakemlerimizde katılır. Bu arada tayfun Güze Soma-Kahraman maraş maçında   TFF 2 mücadelesi içinde MHK tarafından bir kez daha düdük verildi. Sakarya hakemliğive Tayfun Güz adına sevindim. Sakarya hakemliğinin böylesi çıkışlara ihtiyacı var.

GİTTİ OĞUZ GELDİ HAMİ

TFF nin yeni yönetimi Alt yapı Milli takımlarda görev yapan teknik adamları yenilemeye başladı.5 Yıldır  Genç Milli takımlar teknik koordinatörü olarak görev yapan sakaryalı, eski Fenerbahçeli oyuncu Oğuz Çetin, İbrahim Hacıosmanoğlu  yönetimi göreve gelir gelmez yerinden edilmişti. Yerine kim geldi ? Tabi ki Trabzonlu Hami Mandıralı. Şaşırdık mı ? Neden şaşıralım ki, Trabzon lobisi işbaşında ,TFF Başkanı Trabzonlu  der geçer gideriz. Hami Mandıralı 2005-2008 yıllarında   Umit Milli takımda ,2019-2023 yıllarında Milli takım maç ve oyuncu izleme komitesinde görev yapmıştı. Milli takımlarda görev yapanlar ,nasıl geliyor ,nasıl gidiyor? Adamına göre ,takımına göre ,TFF deki yönetimlerin rengine göre bu işler yapılıyor dersek fazla abartmış olmayız. Hamininde, Oğuzunda futbolculuğuna kimse laf edemez. Amma velakin her iyi futbolcudan iyi teknik adam olurmu?  Bu ikiisim teknik adamlıkta ne kadar başarılı oldular? Ben bu sorunun yanıtını size bırakayım, bu konuda siz kafa yorun.

HAKEM VE SOSYAL GELİŞİM

Sakarya’da Futbol Süper lig ve Gençler ligiyle beraber tekrar ,yeni sezon vizyonu içinde karşımıza dikildi. . Bazı soyunma odaları, saha içi bilgiler, iyi kötü hakem yönetimleri önüme konulmaya başlandı. Sezon daha yeni, maçları veren İHK yeni. Yenileşme  içinde olan hakem evi yönetenlerine bazı konularda bilgi aktarımı yapma gereğini hissediyorum . Bir hakem  iyi hakem olabilir ,klasmanda yol almış olabilir , sadece iyi hakem olmakla ,klasmanda da bir yerlere gelmiş olmakla her şey bitiyor mu?   Hakem evi yöneticilerine tavsiyem olsun, hakemlerin sosyal gelişimlerine de ,toplum içindeki yaşamlarını da  kulak kabartın, onları bu yönleriyle de mercek altına alın. Hakem seyirci, hakem yönetici, hakem futbolcu ilişkilerinde hakemin davranış biçimi , Hakemin özel hayatı içinde atacağı adımlar nasıl olmalı ? Bunu ben değil, bu gün hakemleri yetiştiren, geliştiren kişiler ,hakemlere anlatacaklar. Soyunma odasına giren bir takımın Başkanı kaybettiği maç sonrası hakemleri tebrik ederken iki hakem uzatılan eli sıkarken bir hakem uzatılan eli ,elinin tersiyle itiyorsa burada ,bu arkadaşta bir sorun vardır. maçlara hakem atayanlar ,hakem yetiştirenlere hatırlatırım, maçlara ince eleyip sık dokuyarak hakem atamanın dışında ,sizsiz olun hakemlerinize toplumsal davranış biçimlerini, hakemlerin toplumda atacağı adımların nasıl olacağı konusunda ,Hakem evinde her hafta hakemlere bu konuda bilgi verirseniz, onları psikolojik testten geçirirseniz ,sanırım Hakem evinden daha sağlıklı ,daha başarılı hakemlerin çıkmasına el vermiş olursunuz.

HARMANLIKTA ALT YAPI NEALEMDE ?

Harmanlıkspor bu şehrin alt yapı dendi mi marka değeri ağır basan bir futbol evi olarak bilinir. Son üç yıldır Gürcan Alkan ,Hasan Tuncel   gibi profesyonel geçmişi olan çalıştırıcılarla, alt yapı çıtasını yukarılara taşıyan ,İsmail Yağlar Başkanlığındaki Harmanlıksporda ,önce Gürcan Alkan çiçeklerle Sakaryaspora uğurlandı. İşin içinde Sakaryaspor olunca boynumuz kıldan incedir misali, Yeşil Beyaz futbol evinde Gürcan Alkanın gidişine ses çıkartılmadı. Amma velakin Gürcan Alkandan sonra Hasan Tuncelin ayrılığı, onun Gürcan Alkanla beraber Eskişehir Anadolu üniversitesi teknik kadrosunda İlhan varla  buluşması  sonrası, alt yapının ümit veren yüzü çizik yedi. Oraları boş kalmaz, birileri gelirde ,son iki ayrılık ,bize göre Alt yapının dengelerini ters yüz eder, toparlanması da uzun sürer. Bizim bu tezimize katılmayanalar olabilir, test etmek için alt yapıdan etrafa yayılacak sonuçlara bir bakalım, ondan sonra daha detaylı, bu konu için kalem oynatırız. Sözün özü, Harmanlıksporda teknik adam konusunda yaşanan gitmelerin içi, okuması yazması olanlar tarafından, iyi okunmalı.

 

 

Salı Sofrası Milli ara iyi gelir mi ?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya serdivan escort sapanca escort karasu escort hendek escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort