Gençlerin atölyesinde yaz dönemi başlıyor; kayıtlar 19 Haziran’da
Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Genç Atölye eğitimlerinin yaz dönemi başlıyor. 6 farklı dalda 6 hafta boyunca alanında uzman eğitimcilerin teorik ve uygulama eğitimleri gerçekleştireceği atölye eğitimlerinin kayıtları 19 Haziran Pazartesi günü başlıyor. www.sakarya.bel.tr adresinden alınacak kayıtlar 5 Temmuz Çarşamba günü sona erecek.
Sakarya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen yaz dönemi ‘Genç Atölye’ eğitimleri başlıyor. Bu yıl 5.’ncisi düzenlenecek genç atölye eğitimlerinin yaz döneminde Türkiye Yüzyılı’nı Anlama, Doğa Tutkunları, Geleneksel Sanatlar, Şehir ve Tarih, Edebiyat ve Sinema olmak üzere 6 farklı dalda alanında uzman eğitimler tarafından gençlere teorik ve pratik eğitimler sunulacak. 15-21 yaş arası gençlerin başvurabileceği genç atölyede kayıtlar 19 Haziran – 5 Temmuz tarihleri arasında www.sakarya.bel.tr adresinden yapılabilecek.
Eğitimler 6 hafta sürecek
Bir gencin en fazla iki atölyeye başvurabileceği eğitimlerin, kabul edilen başvuru listesi ilanı ise 7 Temmuz Cuma günü www.sakarya.bel.tr adresinden açıklanacak. Edebiyata, sinemaya, tarihe, doğaya ve sanata ilgi duyan tüm gençleri arasında görmek isteyen ‘Genç Atölye’ eğitimleri 10 Temmuz – 18 Ağustos tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Toplam 6 hafta boyunca sürecek olan eğitimlerde gençlerin katılımlarında devamlılık şartı aranacak. Atölyedeki bazı dersler şehir içinde veya dışında farklı mekânlarda uygulamalı olacak ve bu etkinliklerde 18 yaş altı gençler için veli izin belgesi alınacak.
6 hafta boyunca 6 farklı dalda sürecek ‘Genç Atölye’ yaz dönemi eğitim programı şu şekilde;
Türkiye Yüzyılı’nı Anlama Atölyesi
Eğitmen: Prof. Dr. Haluk Selvi (Tarihçi, Akademisyen)
Tarih ve Saat: Pazartesi | 14.00-17.00
Yer: Alicanlar Konağı
Dersler/Geziler
1. Hafta: Eğitim ve Kültür Tarihimiz ve Türkiye Yüzyılı
2. Hafta: Milli İktisat Tarihimiz ve Türkiye Yüzyılı
3. Hafta (Gezi): Bursa (Emir Sultan, Ulu Camii ve Kapalı Çarşı ve Muradiye Külliyesi)
Konuk: Dr. Öğr. Üyesi Sezai Sevim (Tarihçi, Akademisyen)
4. Hafta (Gezi): İstanbul (Fatih Külliyesi) / Konuk: Koray Şerbetçi (Tarihçi-Yazar)
5. Hafta (Gezi): Ankara: Millet Kütüphanesi / Konuk: Dr. Yunus Pustu (Türk Tarih Kurumu Uzmanı)
6. Hafta: Askeri, Siyasi ve İdari Tarihimiz ve Türkiye Yüzyılı