Geri Dönüşüm İçin Yeni Adres: Serdivan Belediyesi
Sakarya’nın pilot il olarak seçildiği ve TÜCA (Türkiye Çevre Ajansı) projesi olan Depozito Saha Yönetim Sistemi (DSYS) ile Serdivan’ın çeşitli yerlerinde bulunan atık toplama merkezlerinden biri de Serdivan Belediyesi’nin içine kuruldu.
Serdivanlı Öğrenciler DOA’yla Buluştu
Serdivan Farabi Ticaret Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri, Serdivan Belediyesi’nin içinde bulunan atık toplama merkezi için belediyeyi ziyaret ederek makinenin nasıl kullanıldığını deneyimlediler. Öğrenciler, DOA (Depozitosu Olan Ambalajlar) uygulamasını, makinenin üzerinde bulunan karekod sayesinde cihazlarına indirerek makineye atılan şişenin içinde su olanları, kapağı eksik olanları ve üstünde DOA simgesi olmayanları kabul etmediğini gördüler.
Hem Çevre Hem Cebiniz Kazanıyor
Bu sistem sayesinde vatandaşlar, cam, plastik ve alüminyum atıklarını geri dönüştürdükçe kazanç elde edecek. Yeni sistem kapsamında her plastik şişe için 25 kuruş, cam şişe için ise 50 kuruş ödeme yapılacak. Vatandaşlar uygulamadaki birikimlerini banka hesaplarına da aktarabilecek.