Şehrimizde de uzun yıllar görev yapıp halkın sevgisini kazanan, görev yaptığı her yerde okuyan ve okutan vali özelliğiyle adı “Kitaplı Vali”ye çıkan Orhan Âlimoğlu “Kitaplar Arasında” eseriyle yazın hayatına yeni bir soluk getiriyor.
Orhan Âlimoğlu meslektaşları arasında “Kitaplı Vali” olarak bilinir. Biz ise onu çevresinde genç-yaşlı ayırmaksızın “okuyan ve okutan bir Vali” olarak tanıyoruz. Kaleme aldığı “Kitaplar Arasında” eseri ile bu sefer “yazan Vali” olarak yeni bir unvan alacağa benziyor. Bu eser kendisinin emekli olduktan sonra zihninde taşıdığı düşüncelerinin kaleme dökülmesiyle yazarlık yönünü keşfetmemize de yardımcı oluyor.
Editörlüğünü Hüseyin Yorulmaz’ın yaptığı kitabın giriş kısmında Orhan Âlimoğlu ile ilgili oldukça doyurucu bilgiler veriliyor.
Orhan Âlimoğlu “Kitaplar Arasında” eserinde önemli portrelerden akıcı bir üslupla değerli bilgiler sunuyor okuyucuya. Kimler mi var bu önden giden atlılarda… Seyyid Nizamoğlu, Diyarbekirli Said Paşa, Erzincanî Salih Baba, Fatma Âliye Hanım, istiklal şairimiz Mehmet Âkif, Tahir’ül Mevlevî Hazretleri, Orhan Okay, Cahit Zarifoğlu, Fehmi Kuyumcu, Ali Nezih Uzel, Mustafa Tahralı Hoca, Veysel Öksüz, Buharalı Abdullah Efendi, Avanoslu Mehmet Bektaş, Memduh Cumhur, Rasim Özdenören, Maraşî Hakkı Baba, Osman Güneş, Hamurcuzade Nuh Mehmet, Ali Birinci Hoca.
Her portrenin sonunda büyük bir saygıyla tekrarladığı şu dikkat çekici duasıyla bu tanıtım yazısını bitirmek gerekirse; “Burada ism-i şerifi geçen dünyadan göçmüş büyüklerimizi minnet, rahmet ve mağfiretle yâd eder, berhayat olanlara sıhhat, afiyet, hayırlı uzun ömür niyâz ederiz.
Değişim Yayınları’ndan çıkan Orhan Âlimoğlu’nun “Kitaplar Arasında” adlı bu güzel eserini Postane Sokağı’ndaki Değişim Kitapevinden temin edebilir ya da www.degisimkitap.com adresinden sipariş verebilirsiniz.