1. Haberler
  2. Spor
  3. Salı Sofrası Enginde yavaş yavaş

Salı Sofrası Enginde yavaş yavaş

featured

Salı Sofrası

Enginde yavaş yavaş

Sakaryasporun yönetimi kucağında bulduğu Genç model sorunları aşmak adına, yavaş yavaş ilerliyor. Kaleci Szumskiden sonra, uzun yıllar dışarıda gezip dolaşan, futbolda tecrübesini futbol çantasına  dolduran, yaşı kemale gelmiş ,olan bizim Yeşil Siyah çocuğumuz, Salih Dursun’un transferi ,yönetime uzaktan bakanlara az da olsa umut verdi. Spor kamuoyunun yüzde doksanın güven duymadığı yönetim, bakalım transferi açabile çek mi?. Yavaş yavaşta olsa transfer düğmesine basanlar, sanırım transfer tahtasını açacaklarını düşünüyorlar ki ,yeşil siyah futbol evine yeni transfer taşlarını döşüyorlar. Bu yazı kaleme alınırken bu gün için tek engel teşkil eden  Dmiytro Grechyshkinin 150 bin ERURO luk alacağı ödenmemişti. Bu para ödenmeden Sakaryaspor transfer dede hızlanamaz. Bu gün itibarıyla Sakaryaspordan giden çok ,gelen ise daha bir eli bile doldurmadı. Oysa bu takımın dolduracağı daha çok mevki var. Hadi Yeşil Siyah  yönetim bizi ve Spor kamuoyu üzerinde sizin adınıza çöken kara bulutları tanıtında, yanılan biz olalım.

BİR ŞEYLER OLACAKMI ?

Yeni yönetim Salih Dursun , kaleci Szumski derken, takımda mukavelesi devam eden gecen yılın etkili ismi Delvallenin, aylık  ödemesini yaparak  , FİFA yoluna koşup serbest kalma ihtimali olan sorunu çözmesinin yansıra Rüstemlerde imza şovuna devam ediyor. Güvenilirliği  halen tartışılan Gökhan İn başkanlığındaki yönetim, savunmada Oğuzdan boşalan yere de tecrübeli bir ismi monte etti. Şimdide Almanya’dan Fabian Schlevsener ve katar liginde oynayan Al Dokalinin peşinde olduğu ,bu oyuncularla temasa geçildiği transfer kulislerinde konuşulan canlı ,heyecan veren gelişmeler. Yönetim Oğuzun yerine alternatifim Gençlerbirliği’nde buldu. 32 Yaşındaki Oğuzhan berberin futbolcu karnesi bayağı renkli. Futbol adımlarını Denizlide atan Oğuzhan, ondan sonra Rizeyle iki sefer, Adana Demirsporla yolu üç sefer, İstanbulsporla üç sefer, Altay ,Bolu ve Manisa takımları ile kesişmiş. Oğuz Berber son sezonda Gençlerbirliği forması giymiş. Şimdi sırada Sakaryaspor varmış, hadi hayırlısı. Sakaryaspordaki ağır aksak gelişmeler ,pazartesi hızlanabilir de ,bu haberler bizim sofraya yetişmez. O yüzden siz bu gelişmeleri bizim gazeteden takip edebilirsiniz. Bana sorarsanız Sakaryasporun üzerindeki karabulutlar yavaş yavaş, nasıl olduğu bilinmese de takılıyor galiba. Biz sofrayı kurarken sıcak haberlere Gaziantepsporlu kenar oyuncusu Max gradelde eklendi. Yönetim şaşırtmaya devam ediyor be dostlar.

HARMANLIK VEDİĞERLERİ

Sakaryada faaliyet gösteren, alt yapısına önem veren takımlar yıl sonu karnelerini aldılar. Sakarya’nın adını son iki yıldır dışarıya taşıyan, üstündeki futbol meziyetlerine heyecan katan  takımın adı Harmanlıkspor olarak kayıtlara geçti. Yeşil Beyazlılar gecen yıl final heyecanı yaşadığı U 18 lerde bu sene aynı başarıyı gösteremeyerek daha ilk turda evine döndü. hasan Tuncel ve Gürcan Alkan komutasındaki yaş gruplarında U 15 de tur gecen ,U17 de ikinci turu gören ,U 16 da ilk turda grup aşamasında kaybeden Harmanlıkspor alt yapıda Sakarya’nın dışarıya taşan ,ün yapan takım olarak adını 2023-24 sezonuna yazdırdı. harmanlıktan sonrakilere bir bakalım, Bekirpaşa U 18 lerde başarılı olamazken ,aynı yaş grubundaki ikinci takımız Tekspor ikinci turu görme başarısını yaşadı. Alt yapıda son yıllarda atılım içinde olan karasuspor hemen hemen her yaş grubunda dışarıyı gördü ama gittiği yerlerden ,gereken başarıyı yakalamayarak evine döndü. Sadece onlar değil, Erenler Fg, Nejat Ersin futbol okulu, Gençlik merkezide Sakarya’yı temsil hakkını dışarıya taşıyan takımlar oldular. Görülen oki ,alt yapıda harmanlıkspor, Karasuspor, Tekspor, GençlikMerkezi ,Bekirpaşa ,54 FK Erenler ,Nejat ersin futbol okulu Sakarya’nın alt yapı yükünü dışarıya taşıyan takımlarımız olmuşlar. geride kalan alt yapı alkışını Başta harmanlıkspor olarak bu takımlara gönderirken ,bu yarışa diğer takımlarında katılıp ,alt yapıda hedef çıtalarını yükseğe taşımalarını 2024-2025 sezonunda futbol çantalarına yüklemelerini diliyorum.

SUAT KAYA  VE ORDAN BURDAN

Sakaryasporda gecen hafta teknik adam sorunu çözüldü. Suat kaya, iki sezondur işssiz olan, daha öncede Sakaryasporda görev yapan  bir teknik adam  buluşması size neyiişaret ediyor ? Bana göre Sakaryasporun daha yolun başında hedef dışında kalışını işaret ediyor. Bu ve bundan sonra oluşacak yapılaşmaların içinden neler çıkacağını tahmin etmek zor değil. Bu arada Delvallenin alacaklarını ödeyerek en azından onun elde kalmasını sağlamak yeni yönetime artı yazar. Umarım herkesin kafasında, her yönüyle soru işareti olan Gökhan İn Başkanlığındaki yönetim bizi yanıltır. Bu arada yeni yönetime tavsiyem olsun başınız sıkışmadan alt yapınızı iyi etüt edin. Bunu neden söylüyorum, bir zamanlar Sakaryaspor kendi alt yapısının çocuklarına kalmıştı. Olası böyle bir durumda alt yapı alternatif çantanızda bulunsun. Bakın gecen yıl düşen, transfer yasağı olan Altay ve Giresun geleceği düşünerek, alt yapısında geleceği olan gençleri sahaya sürerek ,bu günlere yatırım yapmışlardı. NOT Açılış genç ağırlıklı kadroyla yapıldı. Bu açılış nereye koştuğumuzun anahtar resmi olarak bir kenara monte edilsin.

ALİ KOÇ TEPRİK GÖNDERMİŞ

Fenerbahce Başkanı Ali Koç medyaya yansıyan haberlere göre yeni seçilen yönetime tebrik mesajı çekmiş. Çekmişse  iyi etmiş, Ali Koç tarafından aranmak ilk bakışta göze  ve kulağa hoş geliyor. Amma velakin sakaryaspor yönetime tebrik mesajı ilettiği söylenen Ali Koçun Sakarya’daki fabrikasının reklamlarını Gençler birliğine vermesine ne diyelim. Bizim topraklarda ikamet eden, çoğunlukla bizim insanımızı iş gücüyle Türk ekonomisine  katkı sunan Koç Holdink, neden bir forma reklamı da Sakaryaspora vermez? Konuya hakim birileri bu konuda bizi de aydınlatırsa sevinirim valla. Bir türlü aklım basmıyor ,Sakarya’daki güçlü fabrika üretim merkezleri  neden sakaryaspora uzaktan bakalarlar. Sizi bilmem ama yabiz istemesini ,kendimizi iyi anlatmayı beceremiyoruz ,yada  bize güvenmiyorlar mı diye bir soru aklımı kurcalıyor.

ALEMDAR KIZLARIN ULAŞIM SORUNUNA EL VERMİŞ

Yeni BŞB Başkanımız gecen hafta kadın futbol takımıza ufak çapta el verip gönül almış. kadınlar futbolda başarılı bir sezon yaşayan ,Sakarya kadın futbol takımız uzun süre beraberlikle götürdüğü Konak Belediye maçını 4-1 kaybederek daha ileriye koşma şansını gelecek yıllara bıraktı. Özcan Sönmez komutasındaki Kadın futbol takımız ın zor gününde ulaşım konusunu Belediye Başkanı Yusuf Alemdarın halletmesine sevinen Özcan Sönmez ,bu yaklaşımından dolayı Belediye Başkanına teşekkür ederken kazanan Konak Belediye bayan takımını da tebrik etti. İşte bu kaybetsen de gönül alacaksın. Umarım Büyükşehir Belediye Başkanımız ilimizi  Voleybolda temsil  eden bayanlarımıza da başları sıkıştığında yardım elini uzatır. Bayan futbol takımıza uzatılan ufak çaplı yardımın yaygınlaşacağını umut ediyorum.

KABONGO KASONGA BEDAVADAN GİTTİ

Sakaryaspora Bolu’dan gelen Kabongo Kassango ,arkasında iyi golcü izleri bırakarak gitti. Gidenler kervanı onunla sınırlı değil. Bize gelirken bonservis bedeli ödenmeyen, giderende para kazanamadığımız  ,Çoruma giden bu kardeşle ilgili bir kaç kelam etmek gerek. kassangonun gecen yıl ara transferde bayağı isteklisi vardı ama nedense getirisi olan ,zaman, zaman sakatlık yaşayan bu oyuncuyu karşılığı varken satamadık. İsteyenler istediğinle kalırken, o günün yönetimi para kazanıp elini güçlendireceği bu süreci eline yüzüne bulaştırdı. Yapılaşma önemlidir, elindeki futbolcuları değerlendirmek, onların değerini yükseltmek ,yükselttiğin değerleri satarak, kulüp kasasına girdi sağlamak önemlidir( Nalepanın gidiş sürecinde izlenen yol ,doğru yoldu, para kazandık) . Giden yönetim sırf kendini düşünerek ,şampiyonluğa körü körüne bağlı koşarak, bazı  ayrıntıları atlamıştır. Onlar giderken Yeşil Siyah bahceye sorunlar bırakarak gitmişlerdir. Bakalım gelen acemi  ,ilk transferini de amatör kümeden yapan amatör yönetim, bu günlere bırakılan , bu sorunlu emanet  işlerin üstesinden nasıl gelecek?

İBRAHİMLERİN MUTLULUK RESMİ

Bu şehirde benim iki İbrahim dostum var. İkisinide spora bakan yüzleri sayesinde tanıdım, bu tanışma bu günlere kadar geldi. İbrahim Nalbant bu şehrin iyi bir diş hekimi, spora tutkulu bir resmi vardır( Bu gün o Sakaryasporda yaşadığı talihsiz anlar sonrası spora uzaktan bakar hale geldi.) İbrahim Aygüne gelince o iyi bir mali müşavir, eğitimci ve şimdilerde inşaat sektöründe yürüyüş halinde . Bu şehrin önemli iki yeşil siyah figürü içinde İbrahim Nalbant, G.Tacsporu Bala çıkartan ,Nalbant’ın yanında staj gören İbrahim Aygün’de,  Adapazarısporu Bala çıkartan başkan resmi taşır. Birçok ortak noktaları olan iki İbrahim, bu yıl sonu iki mutluluk resmini de aynı anda paylaştılar. İbrahim Nalbantın  kızı Özlem Nalbant ile İbrahim Aygün’ün büyük kızı Meryem Beyza Aygün  artık diş hekimi oldular. İki İbrahimin sporda ,iş hayatlarında yakaladıkları başarıyı kızlarını, Diş hekimi yaparaktan taçlandırmaları bir baba için neler ifade ettiğini, çektirdikleri remilere bakarsanız anlarsınız. İki İbrahim dostumu da kutluyorum, tabi babalarını mahcup etmeyip diş hekimi olma başarısını gösteren kızlarımızı da, başarılarını iş hayatında da göstermeleri dileğiyle  alkışlarım.

İKİ RESİM VEDÜŞÜNDÜRDÜKLERİ

Milli takımın Avusturya’yı 2-1 yenip Çeyrek finale kaldığı gün bir sporcunun verdiği resim ve aldığı etki ve tepkiler maçın önüne geçti. Merih Demiralın yaptığı  ,Türklüğün simgesi olduğu iddia edilen işaretin karşılığı ,UEFA dan iki maç çeza olarak geriye döndü. Bu işaret neyi temsil ederse etsin ,benim ülkemde, erimeye yüz tutan , siyasi bir partiyi çağrıştırır. Benim Türklüğümde bu işaret belirleyemez. Ben Atatürk Milliyetçisi ve Cumhuriyetçi bir duruşa sahibim. Gelelim iki maç cezaya, UEFA burada kantarın topunu kaçırmıştır, bu ceza yanlıdır. İngiliz’in  futbolcunun attığı gol sonrası yaptığı ahlaksız tavra  para  ve bir maç ertelenmiş çeza verenler ,Türkiye’ye gelince iki maç cezayı santraya koyanlarda adil değillerdir. Bu sürectede günün başarısız iktidarı yapılan zamların üzerini örtme ,zamların konuşulmasının da önüne geçildiğini görünce ,az da olsa rahat bir nefes aldı. Eh birde Hollanda’yı yenseydik var ya ,yer yerinden oynar,10 bin teleye mahkum olanlar zil takıp göbek atarlardı. Olmadı ve  şans topu ,bu sefer bizi kendi kalemize attığımız golle, Montellanın oyuna geç müdahaleleri    görünce bizi terk edip Hollandalıları güldürdü. Futbol bu olur böyle vakalar diyerek biz bakalım bundan sonrasına .

Salı Sofrası Enginde yavaş yavaş
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan escort bayan sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort adapazarı escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort serdivan escort sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan sakarya escort bayan escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya serdivan escort sapanca escort karasu escort hendek escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort