1. Haberler
  2. Spor
  3. Salı Sofrası İşimiz zor (Bayram öncesi ve sonrası)

Salı Sofrası İşimiz zor (Bayram öncesi ve sonrası)

featured

Salı Sofrası

İşimiz zor (Bayram öncesi ve sonrası)

Sakaryaspor Süper lige çıkmak adına yaşadığı hayal kırıklığı üzerine inşa edilen sorunlarla baş başa kaldı. Başı sıkıştığında gitmeyi alışkanlık haline getiren giden, Ben yokum diyen yönetim  bu sorunların baş aktörüdür. Rüstemler eşiğinde duran kongrenin ilk ayağını yapmayı akıl edemeyen, elindeki futbolcuların ipinini elinde tutamayan, örneğin  mukavelesi devam eden Hasan Kılıcın sigorta yatırımdan doğan boşluktan faydalanarak Ankaragücüne ,150bin dolara mukavelesi uzatıl alabilecek olan Dimitrovun Bodrum spora gitmesinin önünün kesilememesi  acaba kimin eseri? Mevcut kadro takılıyor  ,ilk kongre beklendiği gibi olmadı, ikincisinin içinden neler çıkak belli değil.( Cıktı Gökhan İn ) Sakaryaspor sahipsiz kalmaz ,kalmasına da, çok zaman kaybı yaşanıyor. Sakaryasporu almaya niyetli olanlar umarım yeni kadronun taşlarını döşemek adına ,erkenden iş başı yaparlar. Yönetime kim gelirse  bu zorlu süreçte yeşil siyah yönetim kostümünü giymeye kararlı olanlara naçizane bir tavsiyem olsun, daha öncede Sakarya’da görev yapan Metin Çelik’in kapısını çalın, onun futbolcu dosyası yerli yabancı oyuncularla dolu. Metin Çerlik bu alemde yerli yabancı konusunda piyasa araştırmasını en iyi yapanlardan biridir. Onun tesbit ettiği yabancı oyunculara zamanında itibar edilseydi, inanın bu gün sakaryasporun transfer çıkmazı olmazdı. Akıllı adamlar akıllı olanların aklından faydalananlardır.

GÖKHAN İN GELDİ, HOŞ GELDİ

Kendisini tanımam bilmem, bilmediğim biri içinde hemen kılıç çekmem. Ancak bu kongrenin içinden, yeşil siyah mutluluk çıkmayacağını düşünenler ,bu kongreyi böyle okuyanların  çoğunlukta olduğuna parmak basmak istiyorum ,İnşallah bu çoğunluk yanılır.   Sönük kongre 110 üye ,68 oyu Gökhan İne,23 oyu bir diğer aday Suat Çetine vermiş. 19 Oy geçersiz. Görüldüğü gibi heyecan katsayısı düşük bir kongre sonucu, Sakaryaspor 44 Başkanı olarak Gökhan İn ve ekibini seçti. Ne diyelim, sahipsiz kalmaktan iyidir. Bakarsınız umutsuz yönetim resmi içinden olumlu işler çıkar. Bana göre işimiz Allaha kaldı.Bana göre bu yönetim enkaz aldı ,bu enkazı kaldırırlarsa tarihe geçerler.  Allah bir yığın sorunu olan Sakaryasporun yar ve yardımcısı olsun. İki sene süper lig hayali yaşamış bir takımın düştüğü durum böylesine umutsuz vaka olarak karşımıza çıkmamalıydı. Umarım son iki yıldır Süper lig hayalini yaşayan bizler ,kötü bir rüya görmeyiz. Allah’ı var gecen iki yılda giden Şehri Emin Sakaryaspora olan desteğini fazlasıyla yerine getirmişti. O gitti manzara değişti, hedef küçüldü gibi geliyor bana. Kongre sonrası bu yazı fazla gibi geldi bana, gelin hep beraber gelişmelere odaklanalım ,o gelişmelerin içinden çıkacak resme göre yine yolumuza devam ederiz. Az daha unutuyordum ,yeni başkana ve yönetime başarılar dilerim. İnşallah bizi yanıltan adımlar atarlar. Umarım aldıkları yeşil siyah bomba ellerinde patlamaz .

59 YILLIK YEŞİL SİYAH HİKAYE

Sakaryaspor 17 Haziran 1965 de çıktığı yeşil Siyah yolculukta, 59 yaşı gördü. Bu sürecin içinde farklı heyecanlar var, Süper lig var, Kupa şampiyonluğu var, küme düşme korkusu var . Özetle  futbolun içinde var olan mutluluklarında yer edindiğine tanık olurken, mutsuz yıllara da eşlik ettik.. Son olarak çok istediği Süper ligin kapısından dönen Sakaryaspor 59 yılı sorguladığı şu günlerde yeşil siyah heyecan fırtınasını futbol kantarında tartmaya devam ediyor. Sakaryasporun 59 yılını gören, bir bilen olarak  ,ilk başkan Etem Boranı ,bu gün  hayatta olmayan kurucu üyelerinin de resimlerini bilen biri olarak  ,o günlerde esen yeşil Siyah futbol fırtınası içinde yer edinen Ben  59 yılın içinde benim yaşadığım bir anıyı yüklemek istiyorum. Sakaryaspor kurulduğu yıl sekizlere kaldığı sürecin içinde Sakarya Atatürk stadında Sarıyerle oynadığı maç geldi aklıma . O günü dün gibi hatırlıyorum, İsmetlerin, Rıfkıların, Musaların, Fikret Al dinçlerin, Mikaillerin oynadığı  o günde maça nasıl kaçak girdiğimi anlatayım. Yaş 15 cepte para yok ama maça girmek için fırsat kolluyorum, tam o anda stad büfesine gazoz getiren aracı gördüm, gazoz kolilerini içeriye taşıyanlar kervanına bende katıldım ve kaptım bir koliyi girdim içeriye ve Sakaryaspoorun Sarıyer’i 2-1 yendiği maçı seyrettim. O gün bugün Sakaryasporun peşindeyim. Sözün özeti bu şehirde Sakaryasporun 59 yılını iyi bilen biri olarak, ben ve salı Sofrası buradayım. 59 yılın anısına Sakaryasporu kuran bu gün hayatta olmayanlar ile sakaryasporu bu günlere taşıyanlara ,bu uğurda emek sarfetenleri, bu kutlama gününün de saygıyla sevgiyle yad ediyorum.

ÜÇ GENÇ YEŞİL SİYAH İMZA

Sakaryasporalt yapısında U 19 yaş grubunda forma giyen üç gence  Yeşil Siyah profesyonel imza attırılmış. Aslonan ney ? İmza attırdığınız gençlerin futbol değerine yükleme yapıp, bu gençlere üst yapı dada kucak açmak, açılır mı? Sanmıyorum. Futbolcu tarlası olarak bilinen ,alt yapısı gittikçe değer kaybı yaşayan, Ekrem Karaberber tesislerindeki futbol evi eski cazibesini kaybedeli çok oldu. Bu üç genç te önce göstermelik olarak sezon kampına götürülecek, amaç spor kamuoyuna bir parmak bal çalmak. Sonre ne olacak ? Bu gençlere takım bulunacak ,kaldı ki bu doğru bir yaklaşım. Demirspordan Rizeye giden , beş yıllık mukavele imzalayan Mitat ,Rize’de iki yıl kiralık dışarıya gönderildi, aşama yaptığı görülünce de  üst yapıya çıktı, ve karadeniz ekibinin vazgeçilmezi oldu. Umarım Sakaryaspor alt yapısından yetişip ,profesyonel yapılan, geleceği olan gençlerde  bu testten Geçerler, başarılı olanlar dönüşte üst yapıda kalıcı olurlar. Veya şöyle diyelim ,gençler kulübede kural gereği süs bebeği olmasınlar, oynamak için ,şans bulmak için kapamaçlarını beklemesinler. Sözün özü alt yapıdan sağlam adımlarla gelen gençlere sahip çıkmayı unutmamak gerek. Neden mi? Neden olacak Sakaryasporun bu gün ki ekonomik çıkmaz içinde yüzen haline zindelik katmak için alt yapı bir yere kadar kurtuluşun adresi. Ekrem Karaberber Sakaryasporun geleceğinin taşlarının döşenmesi adına göstermelik futbol evi olmaktan çıkarılmalı. Bunu ya parkende burada çalışan teknik adamların başarı kriterlerinde ilgili olanlarca test edilmeli.

ESKİ DOSTLAR ,ESKİ DOSTLAR ( CENGİZKAHRAMAN O BİR BASKETBOL AŞIĞI )

İnsanın yaşı kemale erince ,daha doğrususun geriye sarma ihtimali olmayınca, geride kalan yıllar içinde ,güzel anılarla , hala bedende bir yerde kendine yer edinen dostluklara, fırsat buldukca koşu bandında içinde kucaklıyor. Cengiz Kahramanda komşu İzmit’te  futbol hakemliği yıllarında tanıdığım ( O daha sonra Basketbol hakemliğine koştu) sevgiyle kucaklaştığım bir dost. O bir Basketbol aşığı ,o bir basketbol tutkunu bir spor adamı. Hala Basketbole hizmet aşkı içinde Basketbol İl Temsilciliğini icra ediyor. Geçenlerde  bir gün İzmit’e gittiğimde, onu Salonda Basketbol ağası olarak, el öpme seanslarında ziyaret  ettim. İki eski dost ,iki spor dostu olarak kucaklaştık. Bu buluşma seansında Bir Zamanlar Sakaryada GSİM yapan Erdoğan Çamlıyurdu ,iz bırakan Basketbol hakemlerinden olan Nusret Eryılmaz’ı ,sporun içinde halen hayatta olan dostları yad ettik. Bu arada Erdoğan Çamlıyurdu telefonla arayarak sohbetimize ortak ettik. Tekrar yineleme ihtiyacı duyuyorum  ,insan yasladıkça ,gençlik yılları da süratle ileriye saran anların içinde yer edinmiş dostluklara fırsat buldukça kucak açıyor. İzmit’te Salonda pota altının efendisi Cengiz Kahraman böylesi anların  hatırası olarak çay içtik. Dostçalarla içilen çayın lezzeti de bir başka oluyor.

HENDEK BAŞKANINI BULDU (ZAFER ÇAKMAK)

Zafer çakmak futbolda, iş hayatında Hendekte önde koşan bir isimdir. Sakaryanın Ekonomik yapısına Gümüşovada kurduğu fabrika ile ,yaklaşık 120 kişiye sağladığı istihdam ile, iş adamı kimliği ile anılan bir isim,önemlibir fikür. Futboldaki yönetici kimliği rozetini bir süre kenara koyan Zafer çakmak ,son yıllarda bir türlü arzuladığı hedefe varamayan Hendekspora Başkan olarak geri dönmüş. Hendek adına ideal bir seçim, Zafer Çakmak uzun süre bir kenarda durarak ,sade bir taraftar olarak tribünden izlediği Hendeksporun, eksilerini artılarını cebine koyarak geri döndüğünü  buraya not etmek istiyorum. Zafer çakmakla Hendeksporun buluşmasından Hendek çimleri üzerine umut ekileceğini düşünüyorum, en azından böyle hayal ediyorum. Hayal etmek bizden ,Gerisi son yıllarda tonlarca para harcayıp sadece Bal liginde kalmayı başaran   yeni Hendekspor yönetimine kalmış bir şey. Ben Zafer çakmakın geriye dönüş hikayesinde Hendekspor adına güzel şeyler hayal etmek istiyorum. Ne olur benim hayallerimi zedelemeyin.

YİNE TAMER ILACAN

Futbolda iki önemli sivil toplum örgütü kısa aralıklarla genel kurullarını yaptılar, önce Askf ,sonra Sakarya Tüfad  kongresi devreye girdi. Birinde Yaşar Zımba, bir diğerinde Tamer İlcan uzun süre oturdukları Başkanlık koltuğu için, tek tabanca güven tazelediler. Rakipsiz secimler ilgi çekici olmaktan uzak olsa da ,bu gibi yerlere işi musait olanların ilgialanına dahil olduğu için koltuğa bir oturan, bir kaç secim sonrası rakipsiz kalıyor. ASKF için neyse Tüfad içinde bu aynen böyle. Tüfad da bir ara uzatmalı Başkan Tamer İlcana, Mehmet Ali Çalışkan önderliğinde bir grup karşı duruş sergiledi ,o günlerde mevcut başkanın bir hayli telaşlandığını, daha sempatik bir adayla koltuğu kaybedebileceği hissi Antrenör camiasına hakim olmuştu. Amma velakin bu rüzgar çabuk dindi ve Tamer İlacan yoluna son seçimde rakipsiz olarak devam etti. Ne diyelim hayırlı uğurlu olsun. Unutmadan bu sürecin içinde birde saha komiserleri derneği seçimi yapıldı. Mahmut Güzel gitti, YıldızSarıoğlu geldi. Ne gariptir ki bu seçimde tek liste ile yapıldı. Görülen o ki Sakarya’da spora yön veren kurumların başındakiler rakipsiz olarak koltuk saltanatı sürüyorlar. Ha haklarını yemeyelim, rakipsizler ama yine de oturdukları koltukları dolduruyorlar. Öyle olmasa kongre rüzgarı tek listelerle eser mi hiç?

BİRLİKTE PROFOSYENEL KADRO

Kazımpaşa Birlik gecen sezon Fikri Yılmaz önderliğinde playofu gördü ,görmesinde başarılı olamadı. O gun ki süreci, playofu  hiç galibiyete alamadan kapatan Kasımpaşa birlikte ,başarısızlığın üstü yeni bir yönetimle ,yeni bir umutla taçlandı. Yeni yönetimde yeni başkan eski yönetiminde içinde yer alan Ercan Türkseven olmuştu. Yeni yönetimin ilk icraatı Fikri yılmazdan boşalan yere eski Sakaryasporlu ,teknik adamlıkta profesyonel ve de amatör takımlarda görev yapan, uzun süredir dinlenen Recai Çaloğlu oldu. Çaloğlunun ekibinde gecen yılda kaleci antrenörü olarak kazım paşa Birlikte görev yapan Muammer Göçük ile yıllar önce Teksporda yanında olan Maradona lakaplı Kazım Kurur da yer almış. Hayırlı olsun ,umarım her üç teknik adam Recai çaloğlu aklıyla Kazımpaşa Birlik hayal edilen yere taşırlar. Üç yeşil Siyah renkin buluşması,  ilk bakışta göze hoş geliyor. Nede olsa gelenlerin futbol geçmişleri bayağı renkli. Umarım bu renkli buluşmanın içinden sahalara heyecan taşınır. Umarım Recai çaloğlu ile Kazım Kururun amatör futbola verecekleri hizmetin içinden güzellikler çıkar, umarım bu üçlü bu sene Kazımpaşa Birlike farkındalık yüklerler.

TUNCAY ÜMRANİYEDE

Tuncay Şanlının yeni adresi, Adana olacak derken ,karşımıza farklı bir adres çıktı. Sakaryasporda  görevde olduğu süreler içinde Teknik adamlıkta çantasına gelişim yükleyen Tuncay Şanlı ,TFF 1 de kendine yine iş bul du. Adı bir çok takımla anılan Tuncay Şanlının Sakaryaspordan sonra ki durağı İstanbul Ümraniyespor oldu. Baba evinden ilk kez dışarıya açılan Tuncay Şanlının atacağı teknik adamlık adımlarına bizde buradan eşlik edeceğiz. Sonuçta Şanlı Tuncay gün gelecek sakaryasporun karşısına dikilecek. Profesyonel hayat böyle bir şey . Sakarya sporda ilk yılında yaptıklarının üstüne ikinci buluşmada farkındalık yükleyen ,sonu iyi bitmese de sakaryasporu playof tahtası içinde bırakırken sergilediği teknik adamlık resmi Tuncay Şanlının ileriye dönük teknik adamlık yürüyüşüne el verdiğini düşünüyorum. Özetle Tuncay Şanlı teknik adamlık stajını doğup büyüdüğü, formasını giydiği, çok sevildiği  Sakaryasporda yaparak, teknik adamlık taşlarını döşemek adına gecen yıl olumlu adım atmıştır.. Umarım bundan böyle daha yukarılara tırmanan bir Tuncay Şanlı izleriz. Sakaryasporla ikinci buluşmasında sergilediği teknik adamlık resminde biz bunun izlerini gördük. Daha ileriye taşımak Tuncay Şanlıya kalmış bir şey.

HAKEM EVİ GÖNÜL ALDI

Gönül almak iyidir, yaşarken yakınları aramak, yaşarken bulunduğunuz camiaya hizmet verenleri yaşayanları ,yaşarken anmak, ölenlerin yakınlarını Bayramda seyranda özel günlerde hatırlamak ,hatırlananların gönlünü alır. Sakarya Faal Futbol Hakemleri ve Gözlemcileri Derneği iki bayramdır, eski hakem büyüklerini ziyaret edip el öpmeyi sırayı koydu. Ramazan Bayramını yaşayan hakem büyükleri Reşit çekeri ve Erdoğanj Çamlıyurdu ziyaret eden Mustafa Aldemir Başkanlığındaki Hakem evi yöneticileri geride kalan bayramda da bu alışkanlıklarını sürdürdüler. Mustafa Aldemir ( Başkan) Dernek yöneticileri fatih Altuntaş, M.Emin Arıcı, dernek Müdürü Ömer can yalep bu sefer ziyaret turuna Dernek kurucu üyesi rahmetli Zekiğ Konakın eşi Gülbeyez Konakı, duayen hakemlerden rahmetli Burhan Uslunun eşi Nejla Usluyu evlerinde ziyaret edip Çiçek vererek ,gönül aldılar. Güzel şeyler bunlar, bu ziyaretle ilgili ,ziyaret edilenlerden olumlu dönüşler aldım. Hatırlarsanız hatırlanırsın. Bu arada Bayramda beni Rıfkı Gökbulut, Burhan Karpuz dışında arayan olmadı. Mustafa Aldemir aradı ama, onun bir sorumluluğu olduğu  vardı, boyler bir sorumluluğu olmayan lar vardı ama aramadılar, canları sağ olsun.

Salı Sofrası İşimiz zor (Bayram öncesi ve sonrası)
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan serdivan escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort