1. Haberler
  2. Spor
  3. Salı Sofrası Karasu Marmaristen geldim

Salı Sofrası Karasu Marmaristen geldim

featured

Salı Sofrası

Karasu Marmaristen geldim

Salıdan salıya sizinle buluşturmak adına ,eldeki yetersiz imkanlarla  karasu Marmaris’ten sonra, kendi evimden ulaştırmaya devam ediyorum. Dost hediyesi laptoplarımın , elde olmayan teknik nedenlerle hizmet veremez hale gelmesiyle ,laptopları  onarım yerlerine taşırken ,22 Yıldır sizinle olan Salı Sofrasını  farklı ,farklı futbol evlerinden size ulaştırmaya , bu hafta Sakarya Amatör futbolcular derneği  Başkanı  Ömer Bektaşa ait  yazıhaneden devam ediyorum.  Bu haftaki sığınma limanına gelirken Salı Sofrasında ait torbamda neler var?  Neler yok ki, gelin hep beraber bakalım. Futbol var , Sakaryasporun ilk özel galibiyetininim izleri, hale takımın eksik halkaları için transfer taarruzunu sürdüğü Bolu kampından etrafa yayılan olumlu, olumsuz düşüncelerin  izleri, Kadınlar Dünya kupasının kadın hakemleri var. Son yağmur gibi ceplerimizi istila eden ak zamların yarattığı şokla, Amatör kümede  aldıkları paralar kuşa dönen , yemek yiyecek kadar bir kazanımla, futbola hizmet veren Sakarya hakemlerinin sorunları var. Atilla Karaoğlanın Konfederasyon kupasındaki maçına kadar uzanan bir dizi etkinliğin içini sizinle beraber doldurmaya çalışacağım. Az daha unutuyordum, yaşı kemale eren Bendenizin en büyük torunu,  liechtensteinde ikamet eden, oranın Milli takımında zaman zaman az da olsa süre alan, en büyük torunum Rıdvan kardeşoğlunun, hafta sonu Violin Gardende 4 Ağustosta Süde Kesakinle mutluluğa koşacağı   düğünü ile ilgilide benim sofranın üstüne bir şeyler koyacağım. Trabzonsporda estirdiği fırtınalı futbol  yaşamına nokta koyduktan sonra , futbol çantasına, geleceğin gençleri için kafasından gecen projeyi ,Hendek Akova Barış alt yapısınının kapısından içeri sokan Yattara var. Bu sıraladığım notların içini doldurmak adına yola çıkıyorum. Bazılarına değinemezsem bana kızmayın. Konu çok yer az.  Bu yolculukta bana el veren olursa sevinirim.

ÖNCE  SAKARYASPOR

Sakaryasporun yeni sezon planlaması tüm hızıyla Boluda da sürüyor. Sürpriz ayrıkların yanısıra ,takımın oyuncu yapısına ,her mevki  için alternatif üreten bir yeni yapılanma sürecine, biz  olumlu bir düşünce eşliğinde katılırız. Bu transferlere ,bu yeni kadronun oluşumuna yönetimle kafa kafaya verip  katkı sunan Taner taşkın ,sanırız kendi takımını kurdu. Tuzladan alına Stober  Rodman ,Samsundan alınan ,herkesin anlatırken ağzından bal börek damlayan sağbek  Ali Ülkenin ,gecen hafta manşetlere taşınan transfer hikayesinden sonra, yine  bir transfer hikayesi gerçekleşti. Tuzlaspordan gelen ,gelirken  halen devam eden bir yıllık transfer  hikayesini, tek taraflı fes eden kanat oyuncusu  Bilal başakoğlunun,  Bolu’ya katılan son yeni transfer olduğunu buraya taşıyalım. Bundan sonra neler olur? Valla transferde  her şey her an olabilir. İlk hazırlık maçı galibiyetini Giresunspor önünde alan Sakarya sporun transferdeki yol haritası buraya kadar diyenlerin olduğunu biliyorum. Takıma yapılan yeni takviyeler hiç de küçümsenemez. Bu yapılan transferlerin artılarını  eksilerini hazırlık sürecinde kısmen görümüzde , aslonan ligin içine yansıyacak resimdir. Özel günler, özel futbol düşüncelerinin  oyuncular üzerine yüklenen sorumluluktur.  Teknik adam bu süreçte  ortaya çıkan futbol manzarasına göre, yeni sezon planlamasında oluşturacağı kadroyu ,futbol beynine not etmeye başlar. Transfer tamam ,şimdi yapılan transferlere takım oyununu monte etme zamanı. Bu uğurda Bolu da çalışmalar üçüncü etap kampına taşındı. Bolu dan gelecek   yeni haberler olursa  da, bizim yeni sezon  düşüncelerimizin içeriği fazla değişmez. Görülen köy kılavuz İstanbul’da Hendek rüzgarı

 

İstanbul’da 13 ülkenin katılımıyla düzenlenen Uluslararası Marmara Cup Karate Turnuvasında Hendek Belediye Karate Takımı Sporcuları 5 madalya kazandı. Şampiyonada Egemen Varlı’ca 52 kiloda şampiyon olurken, Ahmet Emin Uzunoğlu ve Kayra Bahadıroğlu ikinci, Ali Efe Benli ile Sümeyye Zeynep Akgün ise üçüncü oldu.

 

 

5 madalya kazanan sporcularının kendilerini gururlandırdığını belirten Hendek Belediyesi Karate Takımı Teknik Direktörü Nurkan Kayacık ve antrenör Ümit Atış, “Ülkemizi ve Hendek’imizi temsil eden sporcularımız yapmış oldukları dereceler ile bizleri sevindirdi, sporcularımızla gurur duyuyoruz Ay yıldızlı forma altında mücadele ederek kürsüde yerini alan sporcularımızı ve destek olan ailelerini kutluyoruz. Bizlere desteklerini esirgemeyen her zaman yanımızda olan Hendek Belediye Başkanı  Turgut Babaoğlu’na vermiş oldukları destek dolayı çok teşekkür ederiz” dedi.istemez ,yeni Sakarya spor büyük ölçüde  ,yeni sezon futbol resmini, içindeki hedefi , yaptığı transferlerle önümüze koydu. Bütün bunların gerçek icraat alanı ligin resmi takvimi içinde saklı. O günler ede  fazla bir zaman kalmadı. Geliyor gelmekte olan ligin kendisi.

HEY TFF,HEY ASKF,HEY TFFHGD ORDAMISINIZ

Türkiye Genel seçimlerden sonra ekonomide sağa sola savrulurken ,her kesimde bu savrulmadan dolayı hakkına düşeni fazlasıyla alıyor. Ben eski bir  hakemim, hakem hocasıyım ,böyle olunca da ,bu konuda aklıma gelenler  içinde,  hakemlerde özel bir yer ayırmak zorunda kalıyorum.  Bu zam dalgasından sonra onlar ne alemde ? Yeni hakemler ne yapıyor? Yeni kurstan çıkan hakemler neden hakemliğe gereken ilgiyi göstermiyor? İHK neden maçlara atayacak hakem konusunda zorluk çekiyor? Bütün bu sorun yumağının karşısında, günün iktidarı tarafından önümüze konan zam üstüne zam furyasının ayak izleri yatıyor. Bu nedenle de  bu gün Türkiye de yaşanan ekonomik çıkmazın yarattığı kaos, hakem camiasını da etkisi altına fazlasıyla almış. Eskiden Hakemler  günün koşullarında yönettikleri maçların karşılığında, kendilerine harçlık yapabiliyorlardı, öğrenciler ev kiralarına hakemlikten katkı sunabiliyorlardı. Hakemlik o yıllarda, bu güne göre daha fazla cazibe merkeziydi. Bu gün öylemi ? Nerede o günler. Bu gün hakemlerin aldığı maç harcırahları maç sonu karınlarını doyurmaya bile yetmiyor.  Sırf bu nedenle Hakemleri yönetenleri, yetersizliklerinden dolayı eleştirme hakkımız bile elimizden alındı. Bu günün şartlarında neden iyi hakem yetişmiyor, neden klasmanlar yeterli değil, neden bayan hakem çıkartamıyoruz  diyerek onları nasıl eleştirelim ki. Onlar ne yapsınlar ? Onların bu gün ki süreçte yine de yapabilecekleri bir şeyler var. Örneğin Sakarya da taban birlikleri , ASKF önderliğinde birlikte el ele vererek , TFF ye şöyle  bir istekle gidebilirler ,İllerde  son uygulanan ekonomik tedbirlerden dolayı piyasaya sürülen   zamlardan sonra, kuşa dönen hakem paralarının yetersizliğinden ötürü  hakem bulmakta zorlanıldığını ,mevcut kurslara sırf bu nedenle ilginin azaldığını ,Amatör maçların sağlıklı yönetilmesi için ,hakemlere ödenen maçlardaki harcırahların günün şartlarına göre tekrardan tanzim edilmesinin ,iyileştirilmesinin şart olduğunu, ASKF ( Konfederasyon eliyle ) TFFHGD Sakarya şubemside bağlı bulunduğu Genel merkeze, İHK ile birlikte bu konuda sunumda bulunabilir.  Yönetimler zorlukların aşılması için vardır. Ülke olarak her konuda sendelediğimiz bu ortamın içine umut olmak , yönetimlerin işidir. Biz yazarak, çizerek yol gösteren oluruz. Yönetimler hayat şartları zor biz ne yapalım diyerek bu işin üstesinden gelemezler. Aslonan iyi günde değil ,zor günde ayakta kalabilmektir.  Bunun içinde biz Sakarya’daki taban birliklerine dilimizin döndüğünce yol göstermeye çalıştık. Haydi beyler işbaşına .

YATTARA GELMİŞ HOŞ GELMİŞ

Yattara Türk futbolunda Trabzon forması altında gönlümüzde yer eden Gineli örnek bir futbolcu modeli. Trabzon öncesi ve sonrası fazla futbol derinliği olmayan, futbolu bıraktıktan sonra geriye amatör futbolcu olarak dönen Yattara, şimdilerde bizim ile yolu düştü. Yattara Hendek Akova Barışta  çantasına koyduğu, alt yapıda üç yılı kapsayacak olan, yeni bir hedef ile, ilimiz futbolu içinde yeni Yattaralar yetiştirmek adına yola çıktığını, sarı Kırmızı renk aşığı Ali Kemalden öğrendim. Yattara bir renktir ,yattara  ,Trabzonda oynadığı yıllarda  ilgi çeken futbol yüzünü , Akova Barışın alt yapısına taşırsa ,başarılı olursa ,hem kendi kazanır ,hem de Akova Barış kazanır. Yattara ve Akova Barışa beraber ortak çıkılan bu alt yapı projesinde başarılar dileriz. Yattara şimdilerde Hendekte  yeni bir heyecan fırtınası estiriyor. Umarız esen bu rüzgarın içinden çıkacak sonuç hayal kırıklığına yol açmaz.

BU TAKIM TAŞKININ

Bizim Sakaryanın , en iyi Sakaryaspor takip edeni olan Cavit Dereli,  Perşembe günü yeşil siyah yeni sezon düşüncesi için ,Taner Taşkının transferlerini gündeme taşırken şöyle başlık atmış ,Bu Takım Taner taşkının hayal ettiği takım demiş. Neden demiş, niçin demiş ?  Cavit Dereli bu gün oluşan ve yüzde doksan dokuz Taner taşkının işaret etiği Sakaryaspor haline gelen yeni kadro için, hedef saptamasın dada bulunmuş, Sakaryaspor  Şampiyonluğa oynayacak takım oldu. Ben değil bunu Cavit dereli söylemiş ve yazmış.  Bu güne kadar yapılan transferlere akli selim bilenlerde biraz dokununca, yeni kurulan Yeşil Siyah sakaryasporun lige şampiyonluk heyecanı taşıyabilecek şekilde yapılaştığını görebilir. Zaten Cavit derelide  bu verilerden yola çıkarak şampiyonluk hakkında görüş beyan etmiş.

PALABIYIK HELALLİK İSTEMİŞ

Son üç sezondur  tartışılan hakem  haline gelen, hakemlikte ilk yılları da geleceği olan hakem listesine konan Ali Palapıyık, göğsüne taktığı FİFA   kokartı ile birlikte ,benden buraya kadar deyip faal hakemliğine nokta koymuş. Ali Palapıyıkın gidişi ile beraber FİFA listesine bir isim daha ilave etmek MHK nin tasarrufunda. Ali Palabıyık  giderken helallik istemiş, kimileri hakkım helal olsun derken ,büyük çoğunluk helallik vermemiş.  Yolun başında hakemlik adına iyi resim veren ,sonraki yıllarda hep tartışılan hakem olan bu kardeş, keşke  bu gün giderken omuzlarda uğurlansaydı. Ali Palabıyık’ın hakemliğini kantara koyup tartarken, son üç yılki performansı onun hakemlik adına tüm artılarını bir kalemde silip atar. Özellikle Rizedeki ,Rizespor GS maçında  verdiği tartışmalı hakem kararları, onun için tükenişin başlangıcı oldu. Ondan sonra MHK lar eskinin yüzü hürmetine onu kazanmaya çalışsa da  Ali Palabıyıkın tekrar geriye dönüşü gerçekleşmedi. Sonundada Ali Palabıyık buraya kadar deyip köşesine çekildi. Yeni hakemler  ,gelecek nesil hakemler ,bazı hakemlerin gidişlerini iyi test edin . Aynı hatalara düşmemek adına çok çalışın ve giderken helallik isteyen değil helallik veren ,omuzlarda giden hakem olun. Ben şahsen ,ki bir hakem olarak ,bu kardeşin ilk yıllarındaki hakemliğini beğenenler listesine ismimi yazdırmıştım.  Helallik isteyenin mutlka bir yanı açıyor olacak ki, helallik istemiş. Ben helallik istemem  ,istemiyorum. Ne eşimden, ne kızlarımdan, ne tanıdıklarımdan, çünkü ben kimseye zarar verecek bir şey yapmadım.  Ben öldükten sonra ister hakkınızı helal edin, ister etmeyin, umrum da bile değil.

YUSUF CINALI BİLİRMİSİNİZ

Hey Z kuşağı  Yusuf Cınalı bilirmişsiniz ? O Sakarya’da çantasına yüklediği gazetecilik bilgi birikimini Belçika’ya taşıyan   ,Gazetecilik mesleğini  ,zamanın Tercümanında ,medyanın amiral gemisi Hürriyette  dış dünyada  taçlandıran önemli bir resim, önemli bir Kırmızı beyaz fikürdür. . Belçika’da yaklaşık 38 yılı kapsayan  meslek aşkını,  Türkiye’nin  ,dışardaki Türklerin geleceğine ,her alanda  katkı sunmak adına ,yazan çizen ,konuşan adam olarak  bu yazki Türkiye tatili öncesi yolu Kazakistana düştü. 1 Uluslar arası Medya Turizm formuna katılmak ,o gün için orada genç nesil kuşaklara konuşmak adına kazak yetkililerce Kazakistana çağrılan Yusuf Çınalı, kendi ilinin   valililiği ,kendi ilinin Belediye başkanları, kendi ilinin siyasileri  ne kadar tanırlar? El oğlu Yusuf Çınalın Avrupa’daki gazetecilik vizyonunu takip ederek, onu ülkesindeki etkinlikte baş tacı ederken ,bizim kiler nerede gezerler? Taş yerinde ağırdır terler ,eğer taş yerinde değer bulmuyorsa  ,bu yakıştırmanın içi boştur bana göre. Yusuf Çınalın yaşamını  ,basındaki yükselişini  benim sofranın üstüne koyup uzun uzadıya anlatmak çok kolay değildir. Velhasılı kelam Yusuf Çınal olmak o kadar kolay değildir. Cınal Yusuf bu günki yaşam öyküsünün içini döşerken ,buralara gelene kadar çok meşakketli yollardan geçti. Bizim Sakarya  , sakarya vede doğup büyüdüğü Akyazı böyle bir yazara sahip olduğu için çok şanslıdır. Size tavsiyem aynı zamanda iki de yazılmış kitabı olan Yusuf Cınalı iyi okuyun. Yusuf Cınallar kolay yetişmiyor.

TORUN RIDO EVLENİYOR

Rıdvan Kardeşoğlu  benim en büyük torunum. Yaşı kemale ermiş bendeniz, ilk torun mürveri görenler kervanına kendi adımı da yazıyorum.  Yaşlandığım için üzüleyim mi, yoksa yaşlanışta torun mürveri göreceğime sevineyim mi ? Bu konuda kararsızım valla ,mürvet görmek iyide ,yaşlanmak kötü be dostlar. Neyse bu şıklar yaşamın içinde herkes içinde geçerli. Gençler bu günde sevinecekler ,gençler bu günde sevenleriyle beraber gelecek planlarına  kanat çırpacaklar. Serdivana bağlı Esentepe mahallesinde yer alan, Violin Garden düğün salonunda 4 Ağustos Cuma günü yapılacak olan düğün heyecanını  benim sofranın üstüne koyup ,benim için bu anlamlı günü sizlerle paylaşayım dedim. Gelin Sude Keskine, damat ( aynı zamanda futbolcu)  Liechtenstein milli takımında zaman zaman süre alan Torun Rıdvan kardeşoğluna,  bu evliliğin mutluluk getirmesini yürekten dilerim. Birbirinizi çok sevin gençler. Sevgi yuvanızın baş köşesinde hep sizinle olsun. Bu hafta konu bol, daha yazacaklarım var ama, birikenleri haftaki sofraya bıraktım. Siz her zaman olduğu gibi size lazım olanları alın kalanlar benim olsun.

Salı Sofrası Karasu Marmaristen geldim
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort