1. Haberler
  2. Yazar Köşesi
  3. Salı Sofrası Ne değişecek?

Salı Sofrası Ne değişecek?

featured

Salı Sofrası

Ne değişecek?

TFF seçimlerinde arkasında iktidar, arkasında tek adam desteği olan, Başkanlık yarışında favori, istenmeyen zorla genel kurul üyeleri önüne dayatılan baylokçu iddaları da cebinde olan Mehmet EBüyükekşi çok az bir farkla koltuğunu İbrahim Hacıosmanoğlu’na kaptırdı.

Genel kurulda 321 delegeden 281 oy kullanırken 40 delege seçime katılmadı. 18 oyun geçersiz sayıldığı Genel kurulda Hacıosmanoğlu geçerli oyların 134 alırken, iktidarın fovarisi Mehmet Büyükekşi 129 oyda kaldı.

Beş oy farkla genel kurul üyelerinin tepkileri, FB Başkanı Ali Koç’un etkili konuşmaları Delegelerin tek adam rejimine olan hoşnutsuzluğu ile birleşince ne Mehmet Büyükekşi’nin ne de iktidarın hayalleri (Aynen son yerel seçimlerde olduğu gibi)  dibe çakıldı.

Genel kurul sonrası daha ilk ağızdan saraya selam çakan İbrahim Hacıosmanoğlu ile ne değişecek?

Çok şey değişmeyecek, TFF koltuğu sadece isim değişikliği yaşadı. Peki bu seçimden önümüzde ne kaldı? Ne olacak Türkiye’deki tek adam rejimine karşı TFF seçiminde de bir ayaklanışın izleri vardı.

Yok yok Türkiye eski fabrika ayarlarına dönmeye başladı. Bu gidişin önüne set çekilemez. Ben bu seçimi böyle okurken İbrahim Hacıosmanoğlu’nun kabadayı tavrı, antipatik halleri olsa da, giden, tarihin en kötü en başarısız TFF Başkanından daha iyi işler yapacağına kendimi inandırmaya başladım.

İlk içraatı tüm kurulların istifasını istemiş. Sanki bulunmaz hint kumaşıymış gibi Milli takımın içinde yer alan Hamit Altıntop’un, mevcut MHK nın gitmesini bekliyorum. Umarım onun yerine liyakatlı, toplumda karşılığı olan bir isim gelir. Yeni Başkanın sıcağı sıçağına son yıllarda çok hırpalanan hakemlerimize sahip çıkmasına da, ben onun adına artı değer yüklüyorum.

Geçmişte Soyunma odasında Hakem hapsetmekle ünlü bir kişinin bu gün Hakem camiasının temellerine güven yüklemek  onlara sahip çıkması bir geri adım mı? Her yanlış kararın altına art niyet yüklemekle Türk hakemliği ve Türk futbolu kalkınmaz tezi, benim tezim olarak kayıtlara geçsin.

Öküzün altında buzağı arama devrinin geçmesi, hem hakemlerimize hem Türk futboluna canlılık katar.

Bir son not, kimse TFF deki bu değişime burun kırın etmesin, bu değişim Türkiye’nin son 22 yılın resmini içeriyor. Bu resim içinde Hacıosmanoğlu’na kimse onu bunu yüklemesin. Türkiye’nin bu günlere taşınmasında senin, benim hepimizin katkısı var.

SAKARYASPOR DURMUYOR

Sakaryaspor’da transfer hız kesmiyor. Yönetimin bu uğurda attığı adımları takip etmekte yorulduk. Beğenen var beğenmeyen var. Biz neredeyiz? Bizde soru işaretleri olsa da karamsar bir yerde durmuyoruz. En azından kongre sonrası kafamızda dolaşan kara bulutlar azda olsa dağılmaya yüz tutmuş durumda. Son olarak Hatayspor’dan alınan Engin Can Aksoy da kadroya alındı. Yapılan transferlere bakınca Yönetimin bütçesine uygun geleceği olan genç oyunculara yöneldiğini görüyoruz. Hem Türkiye’den hem de yabancı diyarlardan alınan futbolcuları görüp ondan sonra karar vermek gerek. Yıllardır bildik isimlerle süslenen Rüstemler’de makyaj tazeleniyor. Herkesin bir yoğurt yiyişi var, yeni gelenlerin ipini çekmek için henüz erken. Yeni alınan oyuncuların futbolcu kimliklerine bakıyorum, çoğu genç, çoğu alt yapı liglerinden gelselerde alt yapıları var.

Bırakında bu takım yine şampiyonluğa oynayacak diyen Suat Kaya’nın hazırlık sürecinde sahaya süreceği oyuncu grubunu bir görelim, bir bakalım şampiyonluk hedefini santraya koyan Suat Kaya ne kadar doğru konuşuyor.

GÖKHAN İN’DEN

DİK DURUŞ

TFF seçimlerinde Sakaryaspor’un çiçeği burnunda, bu güne kadar gösterdiği transfer performansıyla kafa karıştıran Başkanı Gökhan İn Mehmet Büyükekşi, İbrahim Hacıosmanoğlu yarışmasında, yolun başındaki cesaretli  duruşu ile alkış aldı.

Tek adam iradesinin hakimiyetine aldırış etmeden, bizim oyumuz Hacıosmanoğlu’na diyerek gösterdiği duruş için bende buradan kendisine, alkış gönderiyorum.

YAPILAŞMA ÇOK ÖNEMLİ

(SUAT KAYA ANLATIYOR)

Sakaryaspor yeni bir bina inşa ediyor. Rüstemler’in geçen seneki yüzü hem yönetim hem oyuncu grubu, hem teknik anlayış yüzü ile değişime uğradı. Yeni bir yeşil siyah bina inşa ediliyor, artık yeni inşa edilen binayı, yapılaşmayı sağlam temeller üzerine oturtmak kalıyor. Bu güne kadar kadrosuna Jakup Szumski, Max Gradel, Rayane Aabidi gibi yapancıların yanına kaleye İsmail Çipe’yi, savunmaya bizim çocuğumuz Salih Dursun’u, Konya’dan Cebrail Karayel’i alırken Serdar Aslan, Umut Demir, Temel Çakmak, Boğaçkan Kazmaz gibi geleceği olan gençleri, FB den Emre Demir ile Almanya kökenli Volkan Eğri’yi, daha önce Sakaryaspor forması giyen Hamza Özdemir’i de kadrosuna katan Sakaryaspor için Teknik sorumlu Suat Kaya (Bana göre şu an zayıf halka) Transferde atılan çiddi adımlarla tercih edilen kulüp olmanın altını çizmiş. Bu tespit yeni yönetime de artı değer katarda Suat Kaya önüne konulan kadroyu lige çok iyi hazırlamak gibi bir sorumluluğu var.

Suat Kaya bundan sonra elde kalan oyuncularla yeni gelenleri harmanlayarak hazırlık maçları başlayana kadar yeni oluşan kadroyu kaynaştıracaklarının altını çizmiş. Siz bu yazıyı okurken yeni transferler Kartepe’ye çıkabilir, biz bu güne kadar olan gelişmeler üzerine kendimizce belirlediğimiz futbol gerçekleri ile bu günü harmanladık.

Umarım Suat Kaya ikinci gelişinde Rüsetmler’de uzun soluklu olur. Giden yönetim en ufak bir sallantıda, teknik adam göndererek takımın borç yükünü bayağı hırpaladı. Gökhan İn yönetimi umarım bunları göz artı etmez.

ÇOLAK JESTİ

Erenlerspor’da yeni Başkanın adı Şaban Çolak. Bu takımda kalede oyunculuk kariyeri olan, bu takımda kaleci antrenörlüğü yapan Şaban Başkan, Erenlerspor da  alt yapıdan Sakaryaspor’a giden iki gencin Sakaryaspor üst yapısında yeni yönetim tarafından profesyonel imzaya davet edilirken bakın neler yapmış?

Şaban Çolak Erenler adına yetiştirme bedelinden, araya giren hatırlı dostlarını kıramayarak, birde onlara ders niteliği bir davranış sergileyerek Sakaryaspor’un zor günlerine el veren Başkan rozetini göğsüne takmış. EEE buraya kadar Şaban Çolak’a artı yazarda, bundan sonrasına ne diyelim. Sakaryaspor PAF takımında oynayan Ömer ve Özgür profesyonel yapıldı da ne oldu? Ne olacak? Kartepe’deki hazırlık kampına duyduk ki, oynayanlar bir kenara itilirken oynamayanlar Kartepe’ye götürülmüş. Dostlar alışverişte görülsün misali, dost ahbap ilişkileri yeni yönetimle beraber tavan yapmış gözüküyor. Bu anlayıştan ameyena tabirle, bir çaçık bile olmaz.

İSPANYA ZAFERİNİN RESMİ

İspanya son Avrupa şampiyonasının şampiyonu olarak oynadığı futbolla, genç dinamik kadrosuyla daha ilk anlarda  şampiyonluğun favori kantarına oturtuldu. İspanya kendine güvenenleri yanıltmadı ve şampiyon oldu.

Şampiyonluk nasıl geldi?

Bu takımın futbol taşları U16, U17, U19 ve U 21 yaş grupları oluşturularak, burada biriken genç oyuncularla donatıldı. Yavaş ama emin adımlarla gelen şampiyonluğun içinde, bu takımı oluşturan Teknik Direktör Luis de la Fuante birinci sıraya yazılır. Genç bir takım oluşturmak, bunu yaparkende futbol taşlarını iyi döşemek maharet ister, gençlere güven ister. Luis de Fuante Almanya’da en iyi teknik direktör rozetini İspanya’ya taşırken yalnız değildi. İspanya takım olarak, bir bütün olarak iyiydi ama, bazı oyuncular var ki, onlar yaptıkları işlerle ön palana çıktılar. Daha 16 yaşında daha 17 girmeden Almanya’da geleceğin futbolcusu tahtına attığı şık gollerle şık paslarla oturan, adından söz ettiren Almanya’da iz bırakan Lamina Yamal ile birlikte Nico Willams ve Doni Olmo  şampiyonlukta daha ön plana çıkan gençlerdi.

İspanya’nın şampiyonluğunun hikayesini yazarken altında yatanları iyi okumak gerek. Geleceği olan gençlerin yukarıya nasıl taşınacağını öğrenmek isteyenler, gençlere güven duyarak takım oluşturmak isteyenler, İspanya’ya doğru bir uzansınlar.

UMUT PUSAT UMUT OLUR MU?

Karasuspor yeni sezon yapılaşması içinde kadrosuna futbol geçmişi bayağı renkli olan Umut Pusat’ı kattı. Bu sezon Sakarya’yı BAL’da temsil edecek dört takım içersinde sezonu iyi yerde tamamlamak adına kadrosunu büyük ölçüde sil baştan yinelediğ gözlenen Sarı Kırmızılı ekipte yer alacak olan 1986 doğumlu Umut Pusat futbol bilgisi ve tecrübesiyle Karasu’nun rengi olacağını düşünüyorum. Futbol geçmişinde Sandıklı, Gümüşhane, Sakaryaspor, Orhangazi, Menemen, Kırklareli, Erok, Karaköprü, Ankara Demirspor, Iğdır FK gibi takımlar olan Umut Pusat’ın yolu bundan iki sezon önce Sapancaspor’la da kesişmişti. Yeşil Beyazlı forma ile hücuma yatkın orta saha modeliyle bayağı iyi işler yapan Umut Pusat futboldaki son yıllarının içine BAL macerasını da yükledi. Umarım Umut Pusat, Karasu buluşmasının içinden santrada iyi şeyler yer alır.

Sözün kısası yeni dünya evine giren, yeni bir hayatla birlikte futboldaki birikimlerini Karasu’ya taşıyan Umut Pusat ve Karasuspor dikkat çeken bu birliktelikte Karasu tribünlerini ateşleyen ikili olurlar.

SENDE Mİ HACI KOÇ?

Son zamanlarda benim sofranın üstüne acılar düşmeye başladı. Sakarya son iki yılda çok önemli değerlerini kaybetti. Yeri ve zamanı geldiğinde gidenlerin hikayesini bu sayfada okudunuz. Bu günde salı sofrasına acı düştü. Şeker mahallesinin amatör futbol dünyasında Uniroyalli Aziz olarak bilinen Demirspor’un efsane kaptanlarından Osman İbrahimoğlu’nun kardeşi Aziz’in açısını gönlümüze hapsederken Bahçelievler’in eski Muhtarı (Fabrikadan arkadaşım) Nejdet Dobrucalı’nın vefatı acı kervanına katıldı. Serdivan’da amatör sahaların emekçisi Macit Arslantaş’ı kaybettik. Serdivan’da amatör maçlarda her karşılaştığımızda saygı da kusur etmezdi, Allah rahmet eylesin.

Durun bitmedi, son olarakta bu şehrin spor aşığı, başarılı sevilen Göz doktoru, basketbol aşığı renkli bir genç insanı kaybettik. Bu şehirde göz doktoru, sportmen kimliği ile Sakaryalıların gönlünde yer edinen Hacı Koç’u kaybettik.

Hacı Koç bu şehrin renkli bir geçmişini cebine koyarak ebediyete gitti. İnanın, son olarak onu geride kalan bir BAL ligi maçında Karasu’da selamlaştığım, kucakladığım Hacı Koç’u sevgiyle saygıyla yad ediyorum. Ruhu şad olsun, Allah sevenlerine sabırlar versin. Yattığın yer ışıklarla dolu olsun sevgili doktorum, sevgili kardeşim Hacı Koç.

Salı Sofrası Ne değişecek?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan serdivan escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort