1. Haberler
  2. Yazar Köşesi
  3. Salı Sofrası Rüstemlerde neler oluyor?

Salı Sofrası Rüstemlerde neler oluyor?

featured

Salı Sofrası

Rüstemlerde neler oluyor?

Sakaryasporun TFF tarafından çarşambaya alınan Amed maçından önce Rüstemlerde patlak veren olaylar devreye girdi. İnmedir ,cin mi dir diye yakıştırma yaptığımız ,tarihinin en az oyu ile yönetime gelenlerin futbolculara verdiği çeklerde ,ilk olarak Cebrail olayı devreye girdi. Çekin vakti geldi, çek bankadan döndü, Cebrail’de bastı isyanı, Cebrail kıyıda köşede yer alan taliplerine de güvenerek ,Pazartesiye kadar paramı verdiniz verdiniz ,vermediğiniz anda ben çekip giderim restini Yönetimin önüne koyduğunu yerel ve sosyal medyadan öğrendik. Güven var ya güven , Beşiktaşlı Güvenden bahsetmiyorum, insanın ,insan üzerinde bıraktığı güvenden bahsediyorum. Bakınız Cebrail olayı sahneye çıktığı anda daha yeni mukavele imzalayan DiderL amken Ze ,ben Sakaryasporda beklediğim güven ortamını bulamadım diyerek, imzaladığı mukaveleyi fesih yoluna gideceğini sosyal medya hesabından duyurdu . Ve tek taraflı fesih hemen devreye girdi. Bu yabancı menşeli kardeş bizim ülkemize yabancı değil, neyin ne olduğunu hemen anlayacak kadar Türkiye’yi, Türk insanını tanıyor. Neymiş güven duyamamış.  O yüzdende biz diyoruz ki yeşil siyah formanın üstüne güvensizlik apaleti asılırsa, böyle bir resim eşliğinde   Rüstemlere güven bunalımı ayak bastığı anda işler Arap sacına döner.  Bakalım daha neler göreceğiz? Alınan futbolculara peşinat yerine cek veren Yönetim TFF dene gelecek olan yaklaşık 70 Milyona ,EURO karşılığı  2 Milyo EURO olan bu para gelecekki,çekler için ödemeler devreye girsin. Sakaryasporu yakından takip eden bir dostum bu konuda bana ne demişti biliyor musunuz ?  Yönetim Eylülde TFF den gelecek paraya güvenerek gelen futbolculara Eylülde ödenmek üzere çek kesiyor dedi. Eh Eylülün eli kulağında, göreceğiz bakalım Eylülün içinden neler çıkacak?. TFF ye güvenerek yola çıkanlar bakalım daha önümüze neler koyacaklar. Sözün özü  TFF tamam da yetmez, öyleyse ne olacak? Sakaryaspor kombineleri alıcı bulacak, şehir ,şehri yönetenler ,zorunlu nedenlerle göreve gelen Sakaryaspor yönetimini sıkı denetleyerek, onlara yardım ,pardon Sakaryaspora yardım edecekler. Herkesin bildiğini bir kez daha yineliyorum, bu Sakaryaspordan başka sakaryaspor yok. Ve bu konuda Başkan kardeş açıklamalarda bulundu ,bulunmasına da ayrıntılara girmeden inandırıcı bulmadığımı sofranın üstüne koyuyorum.

KOMŞU HAVALANDI (KOCEELİ ÜÇTE ÜÇ YAPTI)

Ezeli rekabet içinde olduğumuz renktaşımız Kocaelispor, bu sene lige giriş adına  iyi çıkış yaptı. Kocaeli basını abartı seranslarını devreye çabuk soktu, bu takım lige fazla diyorlar., Öylemi değil mi, ilerleyen haftalar bize bu konuda daha fazla bilgi aktarımında bulunacaktır. Üç maçıda birer farklı kazanan Kocaeli ,Gençlerbirliğini, Erzurumu evinde ,Pendiksporu deplasmanda yendi .EEEE üçte üç yaptılar, barakalımda keyfini sürsünler. hemen belirteyim, bu seneki Kocaeli bizden iyi. Doğruya, doğru. bir başka ayrıntı ,kazanan Kocaeli resmi ,tribün zenginliğini de artırmış. Demek ki neymiş, seyirci seyrettiğinden zevk alıyorsa, tuttuğu takım bir hedefe kitlemiş gözüküyorsa ,taraftar bu düşünceyi karşılıksız bırak mayıp, tribünlere koşuyor. Erzurum maçını seyrederken Kocaeli tribünlerinin doluluk oranı beni böyle bir düşünce içine itti. Bakalım saha onarımı bitince iç saha maçlarımızda tribünlerin doluluk oranı ne olacak. Az kaldı ,saha bitti bitecek, deplasmanda oynama kabusu sonlanacak. İnşallah o zamana kadar Sakaryasporun havası kaybolmaz.

KOŞUN ÇOÇUKLAR ( HAKEM EVİNE DUYRULUR)

Sakarya hakem evi son yıllarda MHK nin seminerlerine sıkça ev sahipliği yapar oldu. 2 Bölge hakem ve gözlemcilerinin sezon başı seminerlerine ev sahipliği yapması küçümsenemez. Eski yıllarda bizim tesislerimiz  yokken, dışarıya taşınan Sakarya hakem evi ,artık evinin önünde koşuyor, artık seminer lere ev sahipliği yapıyor. Bu konu da,yeri gelmişken  bir Başkana öncelik vererek teşekkür etmek gerek. Bu gün Sakarya Hakem evinin yapılması, oraya koşu pisti yapılması, spora hizmet adına bunda Zeki Toçoğlu döneminin resmi vardır. Kim neyi iyi yapmışsa biz yeri geldiğinde hakkını teslim ederiz. Evet bu girişten sonra gelelim kondüksiyon testinin geride bıraktığı izlere. Sakarya hakemliği kendi evinin önündeki koşu pistinde dört fire verdi. Bir orta hakem ,üç yardımcı hakem koşamadı ve telafiye kaldılar. Olmadı çocuklar, duyurusu çok önceden yapılan bir organizasyona iyi hazırlanmayarak ,koşamamak sizin genç ideallerinize yakışmadı. Bir yeri hedef olarak önünüze koymuş iseniz ,o hedefe uygun yaşam tarzınız , o hedefin içinde başköşede olmalı. Oğuz çalışkan, Sercan dertli, Berkay Aykan  ve Ö. faruk Şahin sizin nezniniz de, hedefi olan her hakeme bu notumu ulaştırın. İyi hakem olmak  o kadar kolay değil. Önünüze konulan klasman şansını daha ileriye taşımak adına  bu gün kinden fazla sorumluluk yüklenin. Bunun için önünüzde duran ikinci şansa ve sonrasına çok iyi hazırlanın.

GENCLERE KÖTÜ HABER

TFF de nöbet değişimi sonrası neler oldu. ? Ekşi secimi kazansaydı eğer yabancı sayısı yeni bir şekle bürünecekti, Ekş kazansaydı her takım alt yapısından bir oyuncuya ilk on birde şans verme kuralı gelecekti. İsmail Hacıosmanoğlu geldi ne oldu? Kulüplerin isteği doğrultusunda , yabancı sayısı onların isteğine göre uyarlandı. Yani sizn anlayacağınız kulüplerin gönlü alındı, peki Türk futbolunun gönlü alındımı? Hayır, Genç oyuncu konusu törpülendi, artık kulüpler ilk on birde zorunlu olarak, alt yapı oyuncusu oynatmayacak. Böyle olunca ne oldu? Gençlere güven, gençlerin kazanımı rafa kalktı. Bana sorarsanız giden Mehmet Ekşinin hayata geçireceği yenilikler, genç oyuncular için bir şanstı. Umarım yaptığı ifratlarla sempati toplayan yeni TFF , geleceği olan Türk oyuncularının önünü açacak hamlelerinde devreye sokar. Bu konuda yeni TFF yönetimine zaman tanımalı.

BASKETBOL ÖLDÜ, YAŞASIN BAYAN VOLEYBOL

Türkiye şu anda basketbolda pota altında Milli takımlar düzeyinde geri plana düşmüş durumda .Bir zamanlar  Dev adam sloganlarının iç. Erde dışarda Basketbol de sarsıntı yaratırken, o günler şimdilik mazide kaldı. Tekrar geriye gelir mi ? O dönem bir kuşak gelmişti, pota altında esti gitti. Şimdi moda bayan voleybol. Voleybol federasyonunun  doğru yapılaşması ,doğru işler yapmasıyla şimdi bayanlarda moda file üstü Voleybol. Büyüklerde kazanılan başarıların üstüne şimdide gençlerde yeni bir şampiyonluk eklendi. Voleybol genç bayan takımımız Voleybolda dünya markası İtalya’yı, uzatma setinde yenerek Ülkemize İtalya galibiyetini, ülkemize şampiyonluk getirdi. Şampiyonluklar kolay gelmez,alt yapısı olaçak, orada liyakatli yöneticiler olacak. Voleybolda şu sıralar iyi teknik adamlar,l iyakatli yöneticiler iş başında. Genç Bayanlarda İtalya zaferi ile gelen şampiyonluk ,bu işi dahada yükseklerde taçlandırdı. Ellerinize yüreklerinize sağlık ,kızlar. Ablalarınızdan sonra ülkemize getirdiğiniz şampiyonluk şu sıralar çok önemli. Spordaki başarılara her zamankinden daha fazla ihtiyacımız var. Bu konun içine önemli bir not koymak isterim İtalyayı 3-2 yenerek ab lalalarının zaferlerini altada taşıyan kadroda kim var biliyor musunuz ? Sakarya Voleybol takımında file üstünde, Ömer Bektaş başkanlığında ,İdris Demir komutasında Sakarya’yı dışarıya taşıyan Sakarya Voleybol takımında yetişen, oradan Karşıyaka’ya transfer olan, bizim kızımız Şeval Acıbalında olması ,file üstüne Sakarya  damgasını da taşıdı. Bu gün ki Voleybol sevgisi, Sakarya Voleybolun file üstü hizmet inadı ,peşinden gelen Sakarya gelişim Bayan voleybol takımları bu gün esen file üstü Voleybol sevdası içine daha bir çok Sakaryalı kızımızı da taşıyacağını düşünüyorum. Tebrikler kızlar ,tebrikler Şeval Acıbal.

KUMDA DANS ( ÇOK KONUŞULACAK FİNAL)

Yaz aylarında Karasu’nun kumları üstüne konaklayan Plaj futbolu bu sene oynandı ve bitti. İlk final akşamı Karasudaki Elektrik krizine takılan plaj futbolunda final, geride kalan salı günü oynandı ve bitti. Oktay sarının anlatım kalitesini yükselttiği Kum futbolu plajında  final akşamı yaşanan saha içi oyunu, çok konuşulacak şekilde oynandı ve bitti. karasu Aziziyenin favori gösterildiği akşamda 4-1 öne geçtiği final akşamında neler oldu neler ? Karasu Belediyesi müthiş bir geri dönüşü kumlar üzerine koyarken, tamer erbaşlı, Alpaslan demirli Karasu Aziziye üç farklı sonucun üstüne yeni goller ekleyemeyince Karasu Belediyesi önce beraberliği buldu sonra final skorunu 7-4 taşıyarak şampiyonluğa uzandı. Temiz bir final oldu,iki takım oyuncuları birbirlerine saygılı şekilde oynadılar ve sonunda ,kaybeden kazananı kucakladı. Maçları yöneten genç hakemler ,geride kalan Kum futbolu günlerinde iyi yönetimler sergileyerek organizasyonun için yönetim lezzeti sundular. Üç farklı Karasu Aziziye elindeki kaliteli kadro ile bu skoru neden elinde tutamadı? Futbol nerede oynanırsa oynansın ,oyunun içine dokunan teknik elin tercihleri çok önemlidir? Karasu Aziziye kulübesi her oyuncuyu mutlu edeyim derken .çok yaklaştığı şampiyonluğu kaybetti. Dünyanın sonu değil ama final akşamından herkes gelecek adına ceplerine bir şeyler yüklemeli.

TATİL  ANILARI 1 ( RECAİ VE TEMEL )

Bana göre ,benim dünyama göre ,dalgalıda olsa, bazen soğuk bazen durgun, deyim yerindeyse çarşaf gibi haliyle Karadenizin karasu sahil şeridi bir başka güzel. Mavi Bayraklı özelliğini yitirse de, benim hayal dünyamda bazen karasu Marmaris, bazen  Karasu bodrum benzetmesi yaptığım Karasuda bu sene süperiz buluşmalara ev sahipliği yaptım. Bitmeye yüz tutan yaz mevsimi geride kalsada, anı çantamdaki resimleri sizin önünüze zaman zaman koyacağım. İlk olarak  bir Zamanlar karasu Aziziyede ,gençlik yıllarında futbolda çıkışlarına şahit olduğum, maçlarını yönettiğim  Recai ve Temelle geçmişin derinliklerinde kulaç attık. Daha sonra Şekersporda yıldızı parlayan ,Sakarya’nın kaliteli ayak orta saha isimleri arasına adını yazdıran Recai Turanın ,harmanlıksporda alt yapıda Teknik adam olarak uzun yıllar hizmet eli olan Recai Turanın ,ayrılık üreci ile ilgili önüme koyduğu ,içini burkan  buruk düşünceleri dinledim. Çok şey konuştuk bu konuda ama ,dün yaşananları bugüne taşıyarak kafa karıştıran olmamak adına ,o konuşulanlar bende kalsın diyerek Temele ve Recai’ye bundan sonraki yaşamlarında sağlıklı günler dileyerek bu tatil anısının üstünü örtüyorum.

ALİ ÇAMLI BAŞKANI DİNLERKEN

Kayserisporda kongre rüzgarları esiyor. Eski dönemlere ait yanlış transfer harcamaları nedeniyle transfer tahtası kapalı olan Kayserisporda Ali Çamlı Başkan benden buraya kadar ben yokum diyerek kongre kararı almasının içini iyi okumalı. Ali Başkan  Kayseri medyasının önüne çıkarak çok önemli bir jest yaptı, kendi dönemine ait kayserisporu FİFAYA şikayet ederek başakşehirspora transfer olan Kemendin transferinde hata yaptığını kabul eden ,gitmeye hazırlanan Ali çamlı, o sürecte kulupü 96 bin 250 EURO zarara uğratma bedelini kendi cebinden öderken ,eski Başkan halen ona ödenecek temliklerle boğuşan kayserisporun eski bayan başkanı Berna Gözbaşına da göndermede bulunarak ,uzaktan gazel okumayı bırak, gel bizden iyi yapacağına inanıyorsan kayserispora yeniden başkan ol çağrısında bulundu. İçinde neler var bilemeyiz ,Ali çamlı Başkanın kendi hatasından doğan borcu ödeyerek, örnek bir davranış sergilemiştir. Ah keşke kulüpleri yöneten eski başkanlar, kendi dönemlerinden ,kendi beceriksizliklerinden doğan borçları ödeme yükümlülüğü içinde olsalardı. Bir zamanlar saffet Sancaklı adında eski futbolcu, bu günün milletvekili ,meclise bu konuda bir öneri getirmişti ,( O gün biz bunu alkışlamıştık) getirmesine de ,bu öneri kimsenin işine gelmediği için çok çabuk rafa kalkmıştı.

Salı Sofrası Rüstemlerde neler oluyor?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort