1. Haberler
  2. Yazar Köşesi
  3. Salı Sofrası Sakaryasporu düşünüyorum

Salı Sofrası Sakaryasporu düşünüyorum

featured

Salı Sofrası

Sakaryasporu düşünüyorum

Yatıyorum kalkıyorum son iki yıldır Süper lige çıkış inadı ile elde kalan yeşil Siyah enkazın haline kilitleniyorum. Bu heyecan dolu yıllar yaşanırken, başarıya endeksli hayaller eşliğinde yapılan hatalar, bizi tarihin en çılız Yeşil siyah kongresi sonrası, acemi bir yönetimin eline bıraktı. Cumartesinin gelişi ,pazardan bellidir derler ya  ,heyecan dolu yıllarda geleceğin planlamasının yapılması benim değil ,giden yönetimin önümüze koyduğu ,geleceği karanlık yeşil siyah çocuğun adıdır. Yahu ülkenin ekonomik çıkmazı Temmuzda kapımıza dayanan yüzde 38 elektrik zammı, peşinden gel ecel zamlar dururken biz kalkmışız Sakaryaspora kilitlenmişiz. Sakaryasporun bu gün ki hali ehliyetsiz ellere  kalması, rakipler yeni sezona hazırlanırken ,bütçeleri 350,400,500 milyonlarla anılırken, bizim yönetimin 50 milyondan bahsetmesi( kaldı ki onu da bulacaklarına ,bulduklarına inanasım gelmiyor) sözün özü geç kaldık geç, gec kongre yaptık, bu gecikmenin ardından sil baştan yeni bir takım yapılacak ama nasıl yapılacak o bile muamma . Benim futbol aklım mevcut yeşil siyah futbol gemisi bizi geçmişin kötü sezonlarına doğru itebilir diye bir korku kapladı içimi. Ben bilirim ,59 yılı yeni kutlayan  TFF 3 yıllardaki alt yapıya mahkum oyuncu grubu Hacet tepinin alkışlarla uğurlanan maçın sonunda 0-0 berabere kalarak 3 ligte kalışımızı gördük. Amatör futbolun kapısından dönüştü bunun adı. Bir zamanlar Eskişehirspor Süper lige final ayağındaki yenilgi ile çıkamamanın ardından nasıl periyodik olarak düşüş yaşadığını, bu gün amatör kümede olduğunu hatırlatmak isterim. Bu süreçte transfer yasağının da önemi olduğu yadsınamaz. İnşallah kaderi bir olmaz ,Sakaryasporda Süper lige çıkış finali sonrası yönetim krizi, giden yönetimin bıraktığı futbolcu borcları inşallah bizi transfer yasağı içine itmez. Umarım mevcut yönetime, giden yönetime uzatılan yardım elleri şehir olarak ,şehri emir olarak uzatılır. Sakaryaspordan Başka sakaryaspor yok. Çok çileli yollardan geçerek 59 yılı geride bırakan Sakaryaspor   ortada bırakılaçak bir futbol evi değildir. Belki Sakaryasporun geleceği için kötü bir resim çizdim ,farkındayım ama Sakaryasporun mazisini iyi bilen, yaşadığı mutlu vede mutsuz günleri iyi bilen biri olarak  yolun başında bu şehrin büyüklerini ,büyük olarak bildiklerimizi vede mevcut yönetimi uyarayım dedim. NOT Son gelişme Transfer yasağı, sigorta borçları ve kulüp lisansıda alamadık. Ne olacak bu Sakaryasporun hali?

ALTINORDU VE SAKARYASPOR

Son yıllarda alt yapı hareketliliğinde örnek adres gösterilen ,Altınordunun Türk futboluna kazandırdığı değerleri okurken ,arkama baktım yeşil Siyah Bahceye  takıldı futbol aklım. Altınordu’nun Türk nfutboluna kazandırdığı önemli değerlere bir bakalım sonra sakaryaspor bahcesine doğru uzanalım. Cengiz Ünder ,Çağlar Söyuncu, Mert Hakan yandaş, Enis Destan, Berke Özer, Salih Ucan ,Taylan Antalyalı Erce Kardeşler, aradairili ufaklı isimlerde var ama ben bildik isimleri sizinle buluşturdum. Altınordu yeni kuşak oyuncu yetiştirmekte önemli bir marka olurken, bu gün gerileme süreci içine yuvarlandı. Gelin bizde 59 yılını geride bırakan Sakaryaspor bahçesine doğru uzanalım. Geçmişte, ülke futboluna çok önemli isimler kazandıran Sakaryasporun alt yapı bahçesinden yetişen isimlere siz bakın, Altınordulu şöhretlerle karşılaştırın. Çoğu rahmetli Ekrem Hoca zamanında yeşeren futbolcu ordusunda Oğuz, Büyük Aykut, Hakan ,Kostik Mustafa, Osman Yıldırım ( Rahmetli) İlker, Recep, Rahim, Nejat, Turan , Mahmut Hanefi, Tucay ,Tamer ,Sadun  gibi isimler sayabiliriz. Unuttuklarım varsa siz bana yazın buraya ilave edeyim. Bu karşılaştırmada kastım şu ,Altınordudan yola çıkarak bizim mazimize yol aldık, gördük ki Sakaryasporun alt yapısı o yılların çok gerisinde kalmış. Görülen oki rahmetli Ekrem Karaberden sonra yeşil siyah futbol bahcesinden yetişip bir Tuncay gibi Türkiyeyi sarsan oyuncu olmamış. Tuncay örneğini son  yeşil siyah şöhret olduğu için onu dilime doladım. Bir zamanlar  Sakaryaspor  bu gün alt yapısı alkışlanan Altınordudan  zamanın yeşil Siyah rengi olarak çok öndeymiş. Bu gün böylemi ? Maalesef koskocaman  bir hiç. Demek oluyorki hem alt yapıdaki teknik kadro yetersiz, alt yapıya bakış açıları, kısır olan yönetimleri el, ele kol kola alt yapı günah defterine yazılır.

DERELİYİ İYİ ANLAMAK GEREK

Cavit Dereli bu şehirde sakaryasporu en yakından izleyen usta bir kalem, usta bir yazardır. Yazılarını zaman zaman, fırsatım oldukça  bende okurum. Son olarak Salı günü Rahmetle anıyorum başlığı altında, Sakaryaspor konulu uzun bir yazıyı gündeme taşımış. Başlık beni etkiledi, kimi rahmetle anıyor diyerek, yazıyı biraz daha ilgi çekici gözlerle okudum. Onu yazdı bunu yazdı ,ben yazının final anları üzerinden birşeyler karalamayı düşünüyorum. Bir toplantı sonrası  eve dönerken Söz Sakaryanın genç Spor müdürü ,Cavit dereliye ,Yusuf Alemdardan para istemişsin demiş. Cavit dereli yerine ben yanıt vereyim, Cavit dereli Yusuf Alemdardan para istemek yerine ,geçmişten  ,bir örnek vererek Aziz Duran dönemini örnek göstererek ,bir Belediye Başkanının  Sakaryaspora, belediye kasasından para vermeyerek nasıl katkı sunduğunu ima etmiş.( Ben bunu böyle okudum) .Ben bu örnek zincirine Ekrem Yüceyide eklemek isterim, Yüce Başkan zamanında Sakaryaspor  heyecan dolu sezonları bize yaşattığının altını çizmek gerek. Yüce Başkan o günlerde, o gün ki  mevcut Cumhur Genç yönetimine Belediye kasasından para aktarmadan, Belediye gücünü kullanarak Yeşil Siyah futbol evine yardım elini uzattığını buraya not etmek isterim. Sanırım Cavit Dereli mevcut Başkana Rahmetli Azizi Duran örneğini kastederek bu düşüncesi Yusuf başkanın önüne koymuş. Ben cavit devrelinin yazdıklarından sonra yeri ve zamanı gelince ,yolun başında Sakaryasporun yanında duran Yusuf Alemdar bu şehrin sorunlarından sıyrılarak, Rüstemlere fazla uzak durmayacağını, duramayacağını düşünüyorum. Ben bu yazıyı okurken ,Cavit Debrelinin söylediklerini böyle okudum.

AYNI GEMİNİN YOLCULARI ALMANYADA BULUŞMUŞLAR

Sakaryada Hakem evinde şuan ,İHk  Muhalif gözüken kesimin, Dernekte bu gruba hala fazla sıcak bakmayan kişilerden oluşuyor. İHK Başkanı fatih Sucuoğlu ,ben oranın buranın adamı değilim,ben Sakarya hakemliğine hizmet için buradayım dese de ,bu düşüncelerin içinde çok fazla samimiyet olmadığını ,Hakem evindeki bazı kişilerden sıkca dinledim. Bu gelişmeye rağmen İHK nin devam eden sezon içimnde adil görev yaptığını düşünen kişinin adı da Nazım Aktürk’tür. Ben adamın rengine , ırgına ,bakmam ben yaptığı işe bakarım. Bu düşünceden yola çıkarak Almanya’da eski Dernek Başkanı Oğuzhan şenlerle, Türkiye ,Gürcistan maçında tribünden verilen resme baktım,resimde  İHK Başkanı Fatih Sucuoğlu, Mehmet Akıncık, Ertuğrul Kardeş ve Yavuz Yüce yer almış. Resim eksik kalmış, Erkan Enginde ,Suat Güzde bu resimde olsaydı,herşey yerli yerine oturmuş olurdu.( Duydumki resimde olmayan Erkan Enginde Almanya’daymış) İnsanlar seveceği arkadaşlarını kendi secer, bu insanın özelidir. Ancak siz Hakem evinde aynı kişilerle muhalif duruş sergilerseniz ,insanın aklına farklı düşünceler yüklenir. Aynen bu resim bana bir yazı konusu olduğu gibi, başkalarında bu buluşmaya farklılık yükleyebilirler. Hakem evine mesajım Olsun TFFGD Genel merkez yönetim kurulu üyesi Özgür Aygünde bir ekip oluşturarak, Şükrü Özkanı, Mustafa Aldemiri, Yılmaz Kalkı ,Ahmet Öz türküde yanına alarak Almanya’ya gidebilirler. Giderlerse de bize yeni bir yazının başlığı ortaya çıkar.

YÜREĞİME ATEŞ DÜŞTÜ

Gecen Kurban bayramında kurban kesemedim, oysa çok değil üç sene evvel en azından keseme uygun koc kesebiliyordum, şimdi kaldık mı dostların bize uzatacağı kurban etine. Sağ olsun komşularım ,yakınlarım ve de var et ,kurbanda şahsıma el verdiler. İyi ki dostlarım var. Bayramda ne yaptım? Valla yaşım kemale geldikçe çevremdeki dost trafiğimde gittikçe azalıyor. Bu nedenlerde bayramda anama, babamı, Kaynanamı ,Düzcede ikamet eden toprak altındaki akrabalılarımı ziyaret ettim. Beni duydular mı bilemem ,ben manen rahatladım, yeri ve zamanı geldiğinde gideceğim adresteki ziyaretlerde , duygulandım, göz yaşı döktüm. Bu arada gençlik yıllarımın önemli adresi olan Karaaptilere giderken yanıma kısa süre önce kaybettiğimiz, Sakarya Amatör futbolunun renkli yüzü Ramazan Ateşin ölüm haberini de cebime koyarak ,Karaaptilerin renkli futbol yüzü İrfan Akatı ,onun vesilesiyle de Genç Muhtar Özkanla buluşarak, Bir zamanlar Beşiktaşılı Metin Tekini getirdiği ,keratitlerdeki Jübilesinde düdük çaldığım çok yakın dostluk ilişkilerim olan  Ateşin ölün hüznünü beraberce yaşadık. Sonra giderken mezarlıkta Vedat savaş ,Sedat savaş, Kaptan Hüseyin, Yusuf Özkanın ,sert Mustafa’nın beraberce yattıkları Karabetiler mezarlığına uğradım. Özetle bu kurbanda yüreğime Ateş düştü, Ramazan Ateşte gitti. Velhasıl kelam Salı Sofranın yazarı Nazım Aktürkün bu şehirde artık gerçek dostları Toprak altında kalmış. Elde kalanların kıymetini bilmek gerek. Etrafım o kadar daraldıki sormayın gitsin. Sakarya ,karasu Marmaris arası mekik dokumamada ,Karasu dada yaşı bana uygun dostlarda toprak altında olduğu için, Karasuda kalış süremde gittikçe azalıyor. Velhasıl kelam gittikçe yalnızlık  girdabında kulaç atar olduk. N e diyelim Allah bu günlerimizi aratmasın.

ŞENOL DİNÇ VE ERENLERSPOR

Şenol Dinç Erenlerde günün iktidarının fiyakasını bozarak Belediye Başkanı olan kişinin adı. Şenol Dinç benim bildiğim geçmişteki yaşam çantasında futbolculukta olan bir Başkan modeli .Son yerel seçimde ben bilirim Erenlersporun içinde olan giden başkana kırgın olanlar onu oylarıyla beslediler. Demem o ki bay başkan Erenlerspor gerçeğine bakarken okjektif olacaktı, olamadı. Şenol Başkan bırakın Erenlerspora sahip çıkmayı ,geçmişte Erenlerspora tahsis edilen yerlere bile ambargo koymuş. hal böyle olunca Erenlerspordaki yeni yapılaşma, sorunlarını iyi bir yönetim kurarak, Büyükşehirle arayı sıcak  tutarak kendi İlçesinin Belediye Başkanından alamadığı hizmetleri Yusuf Alemdardan aldığını duydum. Bu gelişmelerin analizini ben değil Erenler Belediye başkanı yapsın. Bay Başkan giden Belediye başkanının Erenlerspor üzerinden yaptığı yanlış uygulamaların bedelini, seçimi kaybederek ödediyse bunda Erenlesporun kırgın taraftarlarının payı olduğunu unutmasın. Demem o ki yeni, Erenler Belediye Başkanı Erenlersporla girdiği polemikten gelecek secimde  çok şey yitireceğini ben değil Şenol başkana oy veren, çevresini buna şartlandıran ,Erenlersporun tanıdık isimleri seslendiriyor. Bu gün Erenlersporun son yıllarda yaşadıklarını görünce Cavit Başkanın Erenlerspora yaptıkları gözümün önüne geliyor. Velhasıl kelam Gelenler bu konuda Cavit Öztürk’ü aratır oldu.

KUZEY TUNCELLİ VE FENERBAHCE

Şu Fenerbahçe cumhuriyeti olmasa Amatör sporların varlığından haberimiz olmayacak. Amatör sporlarda nereye baksanız sarı Lacivertli renklerin izini görürsünüz. Adı büyük olan büyüklüğünü bir kaç branj dışında  göremediğimiz ,varsa da yoksa futboldaki başarıya kilitlenmiş GS ve BJK taşı Amatör brançlarda görmek ne mümkün. Bu konuda Fenerbahçe’nin hakkını yiyemezsiniz. Gerek Aziz Yıldırım, gerekse Ali, Koç döneminde Fenerbahçe’nin  b amatör sporlara yaptığı yatırımların ucunda başarı var. Son olarak İzmitli yüzme kulübünden Fenerbahceye transfer olan, Aykut Çelikin çalıştırdığı  Kuzey Tuncelli Belgradda su sporları Avrupa’n şampiyonasında  1500 metre serbestte Altın madalya kazandı. Ben benim sofradan bu başarıda öncü kuvvet Fenerbahçe kulübünü  ve Altın madalya kazanana Kuzey Tuncelliye  birspor sever olarak buradan alkışlarımı gönderiyorum.

Salı Sofrası Sakaryasporu düşünüyorum
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Sakarya Son Dakika Haberleri - Sakarya'nın Gündemi ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!

sakarya escort akyazı escort arifiye escort erenler escort eve gelen escort ferizli escort geyve escort hendek escort otele gelen escort sapanca escort söğütlü escort taraklı escort
sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan sakarya escort sakarya escort bayan serdivan escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort sakarya escort